Для працiвникiв ЗАЕС побудують модульне мiстечко

Для працiвникiв ЗАЕС побудують модульне мiстечко

Уряд Швецiї ухвалив рiшення про будiвництво бiля Хмельницької атомної станцiї модульного мiстечка для працiвникiв окупованої росiянами Запорiзької АЕС, якi виїхали з Енергодара, повiдомив в. о. голови правлiння НАЕК “Енергоатом” Петро Котiн.

“З боку шведського уряду маємо рiшення про надання нам гуманiтарної допомоги – саме для переселенцiв iз ЗАЕС на Хмельницькiй АЕС буде модульне мiстечко”, – сказав Котiн пiд час заходу, присвяченого другим роковинам окупацiї ЗАЕС росiйськими агресорами, що сталася 4 березня 2022 р., повiдомляє “Iнтерфакс-Україна”.
Вiн уточнив, що це мiстечко буде для тих, хто добудовуватиме блоки на ХАЕС, а також для експлуатацiйного персоналу.
За його словами, нинi “Енергоатом” намагається максимально задiяти працiвникiв, якi виїхали iз ЗАЕС, i вивести їх iз вимушеного простою, але водночас виникають питання забезпечення їх нормальними умовами для життя.
“Працевлаштовуємо на iнших наших АЕС, зокрема на ХАЕС. Там уже працюють 333 людини iз ЗАЕС, й у квiтнi ми маємо завдання збiльшити їх кiлькiсть до 600 осiб, а до кiнця року буде й тисяча”, – пояснив Котiн.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, мiнiстр енергетики України Герман Галущенко зазначав, що з метою компенсацiї втрат енергетичних потужностей через вiйну з Росiєю Україна планує у 2024 р. розпочати будiвництво нових блокiв на майданчику Хмельницької АЕС. Iдеться про два блоки ВВЕР-1000 радянського зразка, а також два блоки AP-1000 американської компанiї Westinghouse. Україна стане першою країною в Європi, де буде побудовано атомнi блоки цього типу.
Нинi ХАЕС має два блоки ВВЕР-1000.
Голова “Енергоатому” на заходi з приводу других роковин окупацiї ЗАЕС повiдомив, що на ЗАЕС спiвробiтникiв компанiї вже не залишилося: на початок року там ще працювали 360 осiб, але тепер доступ на станцiю їм закрито.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *