У Тростянцi розпочато пiдготовчi роботи з вiдбудови залiзничного вокзалу

У Тростянцi розпочато пiдготовчi роботи з вiдбудови залiзничного вокзалу

Тростянець на Сумщинi – мiсто, що пережило мiсяць окупацiї та було звiльнене наприкiнцi березня 2022 р. Агресор залишив пiсля себе в руїнах житловi будинки, лiкарню, школу, дитячi садочки, пiдприємства, шоколадну фабрику, iнфраструктуру. А залiзничний вокзал ще й використовув як одну з вогневих позицiй. Також там був їхнiй склад та катiвня.

Площу перед вокзалом окупанти розрили для зберiгання боєприпасiв. Людей вбивали, мучили i обстрiлювали. Половина мешканцiв Тростянця змогли виїхати, але станом на сьогоднi бiльшiсть повернулися. Саме для них вiдбудовують мiсто, зокрема унiкальний залiзничний вокзал у стилi модерн. Будiвля побудована 1982 р. за iндивiдуальним архiтектурним проєктом i нагадує українську хату.
Проєкт вiдновлення вокзалу зберiгає його автентичну форму та додає сучасного функцiоналу – залiзничний вокзал i автобусну станцiю поєднають в однiй будiвлi. Бiлетнi каси будуть розмiщуватися окремо, а зала очiкування залишиться спiльною. Це буде сучасний, iнклюзивний простiр з мiсцями захисту для цивiльного населення. Вiн об’єднає можливостi залiзничного та автобусного сполучення, зручний пiд’їзд для транспорту, автобусну стоянку та парковку для приватного транспорту.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, вже розпочали пiдготовчi роботи та облаштували будiвельнi майданчики. Демонтують пошкодженi конструкцiї на першому поверсi (перегородки, металопластиковi вiкна та дверi) та визначать розташування зовнiшнiх мереж.
Реконструкцiя вокзалу проводиться в межах реалiзацiї урядового експериментального проєкту вiдновлення населених пунктiв, що постраждали внаслiдок збройної агресiї росiї.
Повнiстю завершити вiдбудову, згiдно з робочим графiком, планують до кiнця листопада.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *