Для участi в пiлотному проектi розробки планiв вiдновлення обрано 10 громад

Для участi в пiлотному проектi розробки планiв вiдновлення обрано 10 громад

Програма розвитку ООН (ПРООН, UNDP) i Мiнiстерство розвитку громад, територiй та iнфраструктури (Мiнвiдновлення) оголосили громади-переможцi вiдкритого конкурсу оцiнювання потреб i планування вiдновлення на мiсцевому рiвнi.

Як повiдомляє прес-служба Мiнвiдновлення, з-помiж понад 100 учасникiв для пiлотного проекту було вiдiбрано Бiлоцеркiвську, Богодухiвську, Валкiвську, Вижницьку, Куяльницьку, Нововолинську, Охтирську, Прилуцьку, Хмелiвську та Чернеччинську територiальнi громади, повiдомляє Property Times.
“Саме громади мають лiдерську роль у процесах вiдновлення. Одним iз наших головних завдань є допомогти їм, не чекаючи перемоги, вiдбудуватися i стати сильнiшими. Вони отримають фахову пiдтримку у розробцi планiв вiдновлення, проведеннi оцiнки корупцiйних ризикiв, посиленнi спроможностi мiсцевої влади реагувати на кризи, тощо”, – сказав вiце-прем’єр-мiнiстр iз вiдновлення України – мiнiстр розвитку громад, територiй та iнфраструктури України Олександр Кубраков.
Вiн подякував мiжнародним партнерам, завдяки яким цi пiлотнi проекти стали можливими, – ПРООН в Українi та уряду Японiї.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, до участi в конкурсi запрошувалися громади, розташованi не ближче нiж за 30 км вiд зони активних бойових дiй. Процес вiдбору громад для участi в проектi вiдбувався вiдповiдно до методологiї, що мiстить перелiк чiтких критерiїв для оцiнки їхнього стану. Зокрема, оцiнювали ступiнь негативного впливу вiйни на демографiчну та економiчну ситуацiю (рiвень вiдтоку населення та кiлькiсть ВПО) i масштаби руйнування критичної iнфраструктури.
Iмплементацiя проекту здiйснюється за пiдтримки мiжнародної аудиторської компанiї KPMG Ukraine, UNDP Ukraine/ПРООН в Українi та фiнансування уряду Японiї.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *