У Київськiй областi призупинили будiвництво складського комплексу

У Київськiй областi призупинили будiвництво складського комплексу

Iнвестицiйна компанiя Amstar тимчасово зупинила будiвництво складського комплексу M06 Logistics у Київськiй областi. Але вона розглядає можливiсть вiдновити реалiзацiю проекту за умови отримання страхування воєнних ризикiв. Про це повiдомив Василь Левченко, керiвник Amstar в Українi.

До початку повномасштабної вiйни велося будiвництво першої черги проекту M06 Logistics – складського комплексу площею 37 тис. кв. м. Воно стартувало у серпнi 2021 р., а завершення планувалося у жовтнi 2022 р. Загалом проект M06 Logistics передбачає поетапну забудову дiлянки площею 55 га i створення логiстичного хаба на 370 тис. кв. м, повiдомляє Commercial Property.
Як розповiв Василь Левченко, через початок повномасштабної вiйни компанiя на декiлька мiсяцiв, до червня 2022 р., зупинила всi процеси. Далi було вирiшено завершити частину будiвництва, а саме залiзобетонний каркас, i заморозити проект.
“Торiк у жовтнi ми пiдписали додаткову угоду з генпiдрядником щодо закiнчення будiвництва залiзобетонного каркаса складу. Вiдповiднi роботи були виконанi до травня, пiсля цього вiдбувалися консервацiйнi заходи. Останнi 2-3 мiсяцi жоднi будiвельнi роботи на майданчику не виконуються”, – розповiв Василь Левченко.
Основна умова вiдновлення будiвництва – отримати страхування воєнних ризикiв i далi або самостiйно добудовувати першу чергу як спекулятивний проект, або укласти попереднiй договiр оренди й завершувати проект для конкретного клiєнта.
“Головна перепона для нас – вiдсутнiсть страхування воєнних ризикiв. В одну мить через ракетну атаку можна втратити десятки мiльйонiв доларiв. Нинi ми пропрацьовуємо рiзнi страховки i вже спiлкуємося з деякими органiзацiями, серед них i DFC”, – повiдомив Василь Левченко.
Вiн зазначив, що, попри зупинку, проект викликає iнтерес iз боку потенцiйних орендарiв i ведуться перемовини. Проте конкретних домовленостей ще не досягнуто. До того ж, за його словами, ринковi умови нинi достатньо суперечливi, зокрема що стосується рiвня орендних ставок i очiкувань орендарiв та орендодавця.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, за умови вiдновлення будiвництва знадобиться приблизно вiд 7-8 до 10 мiсяцiв, щоб завершити першу чергу комплексу.
“Зараз ми можемо говорити саме про такi термiни. Але все може змiнитися i залежатиме вiд ситуацiї на ринку, вiд наявностi достатньої кiлькостi профiльних спецiалiстiв, а також багатьох iнших умов, якi нинi, на жаль, неможливо спрогнозувати на всi 100%”, – каже Василь Левченко.
Окрiм M06 Logistics, у портфелi компанiї Amstar є дiлянка площею 90 га вздовж Новообухiвської траси пiд Києвом. Там планується реалiзацiя проекту комплексної житлової забудови iз додатковою iнфраструктурою.
“Але ми розглядатимемо девелопмент цiєї дiлянки вже лише пiсля закiнчення гарячої фази вiйни”, – повiдомив Василь Левченко.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *