Електровелосипеди значно ефективніше зменшують попит на корисні копалини, ніж електрокари

Минулого року на дорогах по всьому світу їздили понад 20 млн особистих електромобілів та 1.3 млн комерційних, повідомляє ArsTechnica. Проте ці цифри значно менші за кількість електричних велосипедів, мопедів та скутерів – їх було понад 280 млн. В чому ж їх перевага?

Екологічність

Власники автомобілів часто використовують їх для коротких подорожей – до того ж зазвичай вони є єдиним пасажиром. Заради поїздки на невелику відстань витрачається багато пального, а також створюються додаткові викиди в атмосферу.

Оптимальним рішенням може здатись перехід на електромобіль, проте вони, як і машини на бензині, займають багато місця та потребують багато електроенергії, а також продукують викиди дрібних часток від покришок під час гальмування. До того ж на виготовлення електричних батарей витрачають рідкісні викопні мінерали.

У США відкрили завод, який поглинає вуглекислий газ з атмосфери

Електричні самокати або мопеди натомість є набагато більше «зеленими»: вони потребують менше електроенергії, займають менше місця, а батареї для їх живлення значно менші у розмірі. І на їхнє виготовлення потрібно значно менше сировини.

Вартість

Утримання автомобіля з двигуном внутрішнього згорання значно дорожче за аналогічний електричний – майже у чотири рази. Зарядка та догляд за електричним транспортом потребують значно менше коштів.

Якщо порівнювати електромобіль та електровелосипед чи скутер, різниця в ціні колосальна: перший коштує в середньому 50 000$, а «зелений» транспортний засіб можна купити за менш ніж 1000$.

Париж оголосив про впровадження масштабного пішохідного плану: що планують зробити

Зручність

У користувачів автомобілів є багато проблем: мало місць для паркування, затори на дорогах, дорогі запчастини до машини та багато інших. Для коротких подорожей такий транспортний засіб не завжди підходить.

Електросамокати чи мопеди підходять для таких поїздок набагато більше. Наприклад, припаркувати такий транспорт набагато легше, а самокат взагалі можна тримати всередині будинку. Власникам невеликих «зелених» засобів пересування також не доводиться стояти в заторах.

Велосипедисти у Парижі отримали цілу автомагістраль (ФОТО, ВІДЕО)

На жаль, в Україні поки не настільки добре розвинена мережа велодоріжок, тому умови для пересування на електросамокаті чи електровелосипеді поки не досконалі.

 


Цікаво про будівництво і ремонти: 
Енергозберігаючий будинок: сучасне рішення для комфортного життя


Читайте більше новин про відбудову України у спецтемі на Build Portal

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *