Харкiвське вiддiлення Держмолодьжитла видало кредити 40 родинам

Харкiвське вiддiлення Держмолодьжитла видало кредити 40 родинам

Навiть в умовах вiйни сiм’ї потребують житла над головою. Розумiння важливостi цiєї однiєї з базових потреб людини стало ефективної основою спiвпрацi Харкiвської мiської влади з регiональним вiддiленням Держмолодьжитла “Харкiвське регiональне управлiння”.

У попереднi, особливо довоєннi роки ця спiвпраця приносила плiднi результати у виглядi сотень i сотень виданих мiстянам житлових кредитiв та тисяч щасливих новоселiв. Незважаючи на складну ситуацiю в державi, пов’язану з активною фазою воєнних дiй, таку спiвпрацю в мiстi вирiшили поновити i розвивати.
Тож 2023 р. завдяки докладеним зусиллям вдалося повернутися до спiльної реалiзацiї Харкiвської мiської цiльової соцiально-економiчної програми будiвництва (придбання) доступного житла на 2021-2030 рр.
Наприкiнцi року можна з гордiстю повiдомити, що 40 родин, а це й молодь, i внутрiшньо перемiщенi особи, i учасники бойових дiй, i працiвники бюджетних установ, отримали пiльговi житловi кредити. Загальна сума кредитування склала 48,73 млн. грн.
Лише цього мiсяця за рахунок бюджету Харкова вiддiлення Держмолодьжитла “Харкiвське регiональне управлiння” оформило пiльговi кредити трьом родинам: за програмою кредитування молодi i програмою кредитування учасникiв бойових дiй, якi брали участь в АТО, на загальну суму 3,5 млн. грн.
Однiєю з сiмей, якi отримали молодiжний житловий кредит, є родина Вiкторiї Фесенко. У цiй багатодiтнiй родинi виховуються троє синiв – вiком два, три з половиною i тринадцять рокiв. Не маючи власного житла, Вiкторiя мешкала з бабусею в однокiмнатнiй квартирi у Харковi, а пiсля одруження жила в орендованiй квартирi.
Навiть у час повномасштабної збройної агресiї росiї родина вирiшила взяти участь у програмi кредитування молодих сiмей i одиноких громадян за рахунок коштiв бюджету Харкiвської мiської територiальної громади. На той момент Вiкторiї виповнилося 34 роки, тож вона мала переважне право на отримання пiльгового кредиту. I от наприкiнцi року вона стала власницею трикiмнатної квартири, де родина виховуватиме дiточок, будуватиме плани на майбутнє i втiлюватиме їх у життя.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, також власником омрiяної оселi стала сiм’я вiйськовослужбовця, якiй тривалий час перебував у черзi на отримання пiльгового кредиту для учасникiв бойових дiй, що брали участь в антитерористичнiй операцiї. Разом iз сiм’єю захисник Вiтчизни переїхав до Харкова, у цьому мiстi вирiшив оселитися i працювати. Тож довгоочiкувана квартира стала великим подарунком сiм’ї до рiздвяних i новорiчних свят.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *