Як проходить вiдновлення Посад-Покровського

Як проходить вiдновлення Посад-Покровського

Голова Агентства вiдновлення Мустафа Найєм взяв участь у виїзному засiданнi Конгресу мiсцевих та регiональних влад при Президентовi України, яке провели у Посад-Покровському на Херсонщинi. Це село – одне iз тих, яке Агентство вiдновлення вiдбудовує у межах експериментального проекту з вiдновлення населених пунктiв, постраждалих вiд збройної агресiї рф.

Бiльшiсть питань засiдання стосувалися вiдновлення регiону. Це подолання наслiдкiв пiдриву Каховської ГЕС, вiдновлення водопостачання, об’єктiв соцiальної iнфраструктури областi, пiдтримка сiльгоспвиробникiв, тощо.
Серед них – i про те, як триває вiдбудова самого Посад-Покровського.
Найєм розповiв, що до кiнця року у селi планується звести 75 нових приватних будинкiв та вiдремонтувати 45, розпочати будiвництво навчально-виховного комплексу та будiвлi старостату, вiдремонтувати автодорогу та iнженернi комунiкацiї.
“На сьогоднi у Посад-Покровському будiвельники працюють на першочерговiй iз дiлянок. Вже провели демонтажнi роботи зруйнованих будiвель школи, селищної ради, п’яти приватних будинкiв. Розпочали роботи з будiвництва перших п’яти осель на центральнiй вулицi Дєдуха. До кiнця року ми плануємо вiдбудувати 120 житлових будинкiв, до зими намагатимемося вiдновити водопостачання”, – сказав Мустафа Найєм.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, також цьогорiч агентство проведе капiтальний ремонт дiлянки автомобiльної дороги державного значення М-14 Одеса – Мелiтополь – Новоазовськ. Розпочне ремонтувати мережi газо- та електропостачання.
Наступного року вiдбудова продовжиться. Зокрема, буде завершено вiдновлення житлових будинкiв та адмiнiстративних будiвель, фiналiзовано ремонт iнженерних мереж i вулично-дорожньої iнфраструктури. Також розпочнеться будiвництво пiвнiчно-схiдного обходу с. Посад-Покровське в межах реконструкцiї автодороги М-14.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *