Концепцiю вiдбудови кварталу в Бахмутi розроблять безкоштовно

Концепцiю вiдбудови кварталу в Бахмутi розроблять безкоштовно

“Метiнвест-СМЦ”, збутова компанiя групи “Метiнвест”, безплатно розробить концепцiю вiдбудови зруйнованого росiянами кварталу в Бахмутi.

Йдеться про квартал “Ювiлейний”, ступiнь руйнування будiвель якого оцiнюється у 70%. На територiї площею 85,7 га мешкало понад 17500 людей. У кварталi розташованi 94 житлових будинкiв на 5-10 поверхiв, п’ять дитячих садкiв, двi школи, кiнотеатр та унiверсам, повiдомляє Commercial Property.
Компанiя розробить план житлової забудови, соцiальної сфери та iнфраструктурних об’єктiв. Плануються будинки рiзної поверховостi, щоб район був каскадним. Концептом передбаченi дитячi садочок, школи, амбулаторiя, спортивний комплекс, об’єкти торгового та культурно-розважального призначення, паркiнги та стацiонарнi укриття.
Концепцiя вiдновлення кварталу розроблятиметься на основi проєктiв “Сталевої мрiї” – це концепцiя вiдбудови, що мiстить набiр готових рiшень для будiвництва житла та соцiальної iнфраструктури, якi можна адаптувати пiд потреби конкретних громад. Це готовi проєкти будiвель на основi трьох сталевих попередньо виготовлених елементiв (prefab-рiшень): каркасу, модуля та платформи – з повним пакетом документiв (зокрема кошторис, графiки будiвництва, планування, технiчнi рiшення).
Як зазначають у “Метiнвест-СМЦ”, Бахмут – друге пiсля Марiуполя мiсто, що зголосилося вiдновлювати житло з використанням prefab-рiшень.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, презентацiя концепцiї вiдбудови в Бахмутi планується наприкiнцi лютого 2024 р.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *