Майже половина ВПО втратила житло через росiйське вторгнення

Майже половина ВПО втратила житло через росiйське вторгнення

Згiдно з державними даними, майже у половини ВПО в Українi пошкоджено або зруйновано житло. 47% вимушених переселенцiв не мають куди повертатися. При цьому частка ВПО, яка у середньостроковiй перспективi планувала повернутись додому, за рiк зменшилась з 77% до 62%.

Станом на кiнець вересня, в Українi налiчувалось 3,7 млн. ВПО. Їх кiлькiсть у порiвняннi з червнем зменшилась. Майже половина ВПО – з Донецької (24%) та Харкiвської (22%) областей. Ще майже 30% припадає на Запорiзьку, Херсонську i Луганську областi, повiдомляє Property Times.
За межами України, за оцiнкою ООН, кiлькiсть українських мiгрантiв зросла. У жовтнi це було 6,2 млн. осiб, а у листопадi – вже 6,3 млн. Результати дослiдження Gradus вказують на те, що 62% мiгрантiв вже адаптувалися в країнi перебування. 18% з них не планують повертатися в Україну.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, повернути мiгрантiв можливо лише за умови повномасштабного вiдновлення економiки пiсля вiйни. Також важливо надавати гранти на власну справу, робити дешевшою iпотеку, надавати тимчасове житло та прямi виплати для ВПО.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *