Кошториси проектiв Агентства вiдновлення будуть у вiдкритому доступi

Кошториси проектiв Агентства вiдновлення будуть у вiдкритому доступi

Кошториси на проекти вiдновлення будуть доступнi у Єдинiй державнiй системi у сферi будiвництва. На порталi ЄДЕСБ з’явився оновлений функцiонал публiкацiї кошторисiв об’єктiв, якi будуються за публiчнi кошти. Серед них – i кошториси проектiв Агентства вiдновлення.

Оновлений функцiонал на порталi ЄДЕСБ впроваджує Мiнiстерство розвитку громад, територiй та iнфраструктури України. Серед iншого, це ще один iнструмент запобiгання корупцiї.
Публiчний доступ до кошторисної документацiї дозволить громадськостi та зацiкавленим сторонам перевiряти, як використовуються публiчнi кошти в будiвельних проектах.
Ранiше на порталi були доступнi тiльки загальнi показники по кошторису, однак пiсля введення вiйськового стану доступ до iнформацiї обмежили.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, створення Єдиної державної електронної системи у сферi будiвництва розпочалося три роки тому. Це одна зi складових усiєї цифрової системи, яка стане основою управлiння вiдбудовою країни.
Функцiонал оновлено у спiвпрацi Мiнiстерством розвитку громад, територiй та iнфраструктури України та Мiнiстерством цифрової трансформацiї України за пiдтримки USAD/UK aid TAPAS Project/Прозорiсть та пiдзвiтнiсть у держуправлiннi та послугах.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *