КПП на кордонi з Молдовою модернiзують

КПП на кордонi з Молдовою модернiзують

Агентство США з мiжнародного розвитку (USAID) готове допомагати Агентству вiдновлення з розбудовою контрольно-пропускних пунктiв. Представники USAID провели виїзну зустрiч iз керiвництвом Служби вiдновлення в Одеськiй областi. Головне питання – модернiзацiя та розвиток дiючого пункту пропуску “Старокозаче – Тудора”.

Обговорили потенцiйний план модернiзацiї та залучення коштiв мiжнародних партнерiв.
КПП “Старокозаче-Тудора” – один iз ключових пунктiв пропуску Одещини, через який проходить близько 130 вантажiвок з боку України. З Республiки Молдова пропускна здатнiсть – до 50 вантажiвок на добу. Збiльшення фактичної пропускної здатностi цього КПП зараз – у прiоритетi.
“Для покращення транспортного сполучення з країнами-союзниками важливо забезпечити належну розбудову КПП, з усiма умовами як для тих, хто перетинає державний кордон, так i для працiвникiв, адже в умовах вiйни це економiко-логiстичнi “ворота”, через якi проходять основнi обсяги експортних та iмпортних товарiв”, – коментує начальник Служби вiдновлення в Одеськiй областi Андрiй Донченко.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, в Одеськiй областi Агентство вiдновлення вiдповiдає за 9 пунктiв пропуску через державний кордон з Республiкою Молдова, якi переданi вiд Державної митної служби, згiдно з рiшенням Кабмiну. Це дозволить бiльш комплексно планувати й реалiзовувати проєкти для полiпшення логiстики з союзними країнами та скоротити час доставок та очiкування на контрольно-пропускних пунктах, що надзвичайно важливо для воюючої країни.
Загалом у пiдпорядкуваннi Агентства вiдновлення буде 29 пунктiв пропуску.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *