Кременчук отримає 5 мільйонів крон від шведського фонду на покращення системи водопостачання

Реконструкція системи
водопостачання Кременчука

Міський голова Кременчука Віталій Малецький підписав угоду зі шведським фондом Swedfund International AB та Sweco International AB, який надасть інвестиційний грант у 5 млн шведських крон (17 303 744,68 грн) на покращення системи водопостачання.

Про це повідомив міський голова Кременчука Віталій Малецький у Фейсбуці.

“Підписали угоду з нашими європейськими партнерами про розробку техніко-економічного обґрунтування для реалізації «Проєкту водопостачання та водорозподілу Кременчука»”, – йдеться у повідомленні.

В системі DREAM запрацював публічний модуль аналітики: відтепер статистика щодо проєктів відновлення доступна для всіх

Зазначається, що всі витрати покриває грант шведського фонду Swedfund International AB. Він буде сплачуватися грантодавцем безпосередньо консультанту Sweco International AB.

Надалі у рамках проєкту передбачається повна реконструкція системи водопостачання: від водозаборів до кранів у квартирах мешканців Кременчука.

Як йдеться у проєкті рішення Кременчуцької міської ради, ухваленому на засіданні сесії 27 жовтня 2023 року, мета залучення гранту – фінансування робіт по реконструкції та модернізації системи водопостачання в місті Кременчук.

Презентовано методику розробки програми комплексного відновлення для громад

Проєкт реалізують на базі комунального підприємства «Кременчукводоканал» Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області, яке належить до комунальної власності Кременчуцької міської територіальної громади.

Розмір та валюта гранту – до 5 000 000 шведських крон за курсом Національного банку України на дату проведення розрахунків. Грант надається за рахунок ресурсів Swedfund International AB в шведських кронах та буде сплачуватися грантодавцем безпосередньо консультанту Sweco International AB.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *