Кубраков пообiцяв запустити будiвництво євроколiї

Кубраков пообiцяв запустити будiвництво євроколiї

Будiвництво залiзничної дiлянки Мостиська-Скнилiв вiд державного кордону з Польщею до Львова стартує поточного року, повiдомив вiце-прем’єр iз вiдновлення – мiнiстр розвитку громад, територiй та iнфраструктури Олександр Кубраков.

“Будiвництво першої великої дiлянки європейської колiї, Мостиська-Скнилiв. Ми з’єднаємо нашу залiзницю з європейською мережею. Це перший проєкт, ми будуватимемо його вже цього року разом iз європейськими партнерами та донорами”, – розповiв вiн на форумi “Україна. Рiк 2024”.
Крiм того, цього року планується вiдкриття кiлькох пунктiв пропуску для автомобiльного транспорту на кордонi з Молдовою, Румунiєю, Угорщиною та Польщею. Також триває процес модернiзацiї 23 пунктiв пропуску зусиллями Агентства вiдновлення, повiдомляє “Iнтерфакс-Україна”.
Будiвництво вузької євроколiї (1435 мм) на напрямку Мостиська-Скнилiв планували розпочати ще 2020 р. Також уряд 2020 р. внiс цей проєкт до списку прiоритетних iнвестицiйних проєктiв до 2023 р. Проєкт оцiнюється у $20,8 млн.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, роботу над проєктом будiвництва колiї АТ “Укрзалiзниця” планувала завершити до кiнця 2023 р.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *