Львiв починає будiвництво мунiципального iндустрiального парку

Львiв починає будiвництво мунiципального iндустрiального парку

Львiвська мiська рада пiдписала договори оренди землi в промисловiй зонi “Сигнiвка” з керiвною компанiєю “Формацiя Сигнiвка”, яка входить до складу Alterra Group.

Компанiї передано в оренду п’ять комунальних земельних дiлянок загальною площею 30 га для створення iндустрiального парку “Формацiя. Львiв”, який, як вона заявляє, стане першим мунiципальним iндустрiальним парком такого масштабу в Українi.  
У межах парку планується побудувати понад 150 тис. кв. м комерцiйних площ: виробничих, складських, офiсних тощо. Там будуть створенi лабораторiї, коворкiнги, стартап-студiї, бiзнес-iнкубатор i простори для навчання та практики. В iндустрiальний парк планується залучити до десяти великих пiдприємств-резидентiв i пiвсотнi представникiв малого i середнього бiзнесiв.
Крiм того, на територiї парку буде створено рекреацiйну зону з водоймою та громадський центр iз навчальним простором, полiклiнiкою, виставковою залою, закладами харчування i торгiвлi, а також дитячими кiмнатами.  
“Будiвництво в проєктi iндустрiального парку становить лише 30%. Iншi 70% – це створення екосистеми”, – каже Дмитро Ковальчук, засновник компанiї Alterra Group.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, концепцiя iндустрiального парку була розроблена спiльно з Київською школою економiки та представлена Львiвською мiською радою в липнi. Пiсля цього був оголошений вiдкритий конкурс з вибору керiвної компанiї. Переможцем стала “Формацiя Сигнiвка”.Згiдно з даними на офiцiйному сайтi проєкту, будiвництво має розпочатися вже у груднi, а завершення першої черги заявлено на перший квартал 2025 р.
Джерела фiнансування проєкту – приватнi кошти та кошти iнвесторiв. Концепцiя парку передбачає залучення керiвною компанiєю загальної суми iнвестицiй не менше 5 млрд. грн., за даними Київської школи економiки.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *