Львiв визначився з тим, хто видаватиме мiстобудiвнi умови та обмеження

Львiв визначився з тим, хто видаватиме мiстобудiвнi умови та обмеження

Управлiння архiтектури та урбанiстики Львiвської мiської ради визначили спецiальним уповноваженим органом мiстобудування та архiтектури. Таке рiшення 13 жовтня затвердили на позачерговому засiданнi сесiї Львiвської мiської ради. Його пiдтримало 49 депутатiв.

Ранiше уповноваженим органом був виконавчий комiтет. З 2017 р. управлiння архiтектури готувало проекти рiшень на розгляд засiдання виконавчого комiтету, з якого велася пряма трансляцiя. Вiдтак рiшення про мiстобудiвнi роботи у мiстi були публiчними та доступними для мешканцiв та забудовникiв.
На сесiї мiський голова Львова Андрiй Садовий прокоментував, що нинiшнє рiшення ще не кiнцеве.
“Сьогоднi ми вийшли на певне промiжне рiшення, воно, звичайно, не є кiнцевим. Ми будемо до цього питання повертатися ще не один раз”, – зазначив Андрiй Садовий.
Далi у Положення про управлiння архiтектури та урбанiстики мiськради слiд внести вiдповiднi змiни. А також управлiння має зареєструватись у “Дiї”.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, наприкiнцi серпня Львiвський окружний адмiнiстративний суд позбавив виконавчий комiтет Львiвської мiськради повноважень видавати мiстобудiвнi умови та обмеження на будiвництво чи реконструкцiю на територiї всiєї громади. Своє рiшення суд мотивував тим, що такi дозволи має видавати управлiння архiтектури та головний архiтектор Львова. Це рiшення суду мiська рада вже оскаржує в касацiї, втiм пiсля рiшення апеляцiйного суду вже мiсяць виконком не видає мiстобудiвних умов.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *