Львiвськi архiтектори спроєктують меморiальний комплекс у Миколаєвi

Львiвськi архiтектори спроєктують меморiальний комплекс у Миколаєвi

Команда львiвських архiтекторiв – бюро Guess Line Architects – перемогла на Всеукраїнському архiтектурному конкурсi та буде проєктувати меморiальний комплекс-кладовище, присвячений воїнам-захисникам України, в одному з обласних центрiв – Миколаєвi. Про це повiдомили у департаментi мiстобудування Львiвської мiської ради. Також архiтектори зайняли друге мiсце у ще одному Миколаївському архiтектурному конкурсi на iнший меморiальний комплекс.

Бюро Guess Line Architects запроєктувало Меморiал пам’ятi Героїв Небесної Сотнi у Львовi – перший i досi єдиний в Українi публiчний культурний простiр Гiдностi такого масштабу.
“Такi проєкти, як iнформацiйнi центри та меморiальнi комплекси, – це не лише сучаснi музеї пiд вiдкритим небом чи мiсця вшанування наших героїв. Це наша важлива зброя у боротьбi з ворогом, яка має додавати сил, щоб виграти цю тривалу вiйну”, – наголошують у Guess Line Architects.
Меморiал пам’ятi Героїв Небесної Сотнi став важливим для українцiв мiсцем. Щодня комплекс у Львовi вiдвiдують сотнi туристiв та мiсцевих мешканцiв. Згодом бiля нього вiдкрили iнформацiйний центр.
Спершу проєкт передбачав зведення моста-музею, який би з’єднував Меморiал зi сквером “На валах”. Проте його вiдтермiнували. У iнформацiйному центрi вiдвiдувачам та екскурсiйним групам розповiдають про iсторiю незалежностi нашої країни та подiї Революцiї Гiдностi.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, особливу увагу на Меморiалi придiлили iнклюзiї. Окрiм доступного iнфоцентру, вiд нього облаштували зручну для маломобiльних людей дорiжку, яка тепер з’єднує Меморiал з вулицею Замковою. Переважну частину цих робiт виконали ще до повномасштабного вторгнення.
“Ми живемо в перiод затяжної вiйни, коли кiлькiсть таких вiдвiдувачiв лише збiльшуватиметься. Це наша нова реальнiсть, в якiй маємо жити гiдно. Сьогоднi весь меморiальний комплекс разом з iнфоцентром – це не просто музей, це наша зброя у боротьбi з ворогом. Тому дуже важливо, щоб саме на таких просторах були вкрапленi цiлi роздiли нашої великої iсторiї”, – додає Андрiй Лесюк, архiтектор Guess Line Architects.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *