Майже всi торговi центри пiдготовленi до зими

Майже всi торговi центри пiдготовленi до зими

Пiд час тяжкого досвiду блекаутiв минулої зими керуючi компанiї ТРЦ швидко переналаштувалися i почали шукати новi можливостi продовжувати свою дiяльнiсть. Щоб утримати свiй бiзнес, вони закупили промисловi генератори великої потужностi, якi здатнi забезпечити покриття всiх важливих потреб будiвель: лiфтового обладнання, систем електронiки, iнженерних комунiкацiй тощо. Тим самим власники ТРЦ ще минулого року забезпечили майже повну автономнiсть роботи своїх об’єктiв за рахунок резервного постачання.

“Бiльше того, навiть окремi супермаркети придбали потужнi генератори, щоб не залежати вiд вiдключень свiтла. Зараз генератори стоять практично скрiзь: у “Сiльпо”, кав’ярнях, аптеках та багатьох iнших торгових об’єктах, на деяких iз об’єктiв досi висять оголошення – “працюємо без свiтла”. Все це обладнання, закуплене наприкiнцi минулої зими, призначене для багаторазового використання i тепер може використовуватись у разi потреби. Тому я впевнена, що майже всi готовi до викликiв зими. Починаючи вiд пересiчного громадянина, який купив собi десяток пауербанкiв та купи лампочок, закiнчуючи великими торговими мережами та ТРЦ. Отже, до цiєї зими українцi пiдготовленi як морально, так i фiзично”, – говорить Євгенiя Локтiонова, директор компанiї UTG.
Крiм цього, вже розробленi, впровадженi та перевiренi системи нарахування компенсацiй за використання генераторiв та палива для них. Проведена робота над помилками, скорегованi неточностi, а рiтейлери призвичаїлись, що цi витрати треба компенсувати. Вiдповiдно, ще з минулої зими торгiвельна нерухомiсть пiдготовлена до можливих блекаутiв.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, якщо говорити про альтернативнi варiанти енергозабезпечення дiяльностi ТРЦ, серед яких сонячнi батареї, то для їх використання не всi мають можливостi. Наприклад, у бiльшостi торгових об’єктiв немає скатних дахiв. Тим бiльше, зовсiм немає дахiв у районних ТЦ, розташованих у стилобатах. Але небагатьом щасливчикам, якi мають можливостi для встановлення такого обладнання, вдалося не тiльки убезпечити себе в моменти блекаутiв, але й використовувати сонячнi батареї цiлий рiк, щоб не лише покривати свої потреби в електроенергiї, а й навiть продавати її надлишки.
“Резюмуючи все сказане вище, можу з упевненiстю сказати, що бiльшiсть наших ТРЦ вже максимально готовi до зими. Причому це стосується не лише енергетичних питань, а й безпеки спiвробiтникiв та клiєнтiв. Багато об’єктiв обладнали власнi бомбосховища, iншi як укриття використовують близькi станцiї метро, пiдземнi переходи або iншi варiанти укриттiв”, – додала Локтiонова.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *