У Тростянцi вiдбудують спалену росiянами п’ятиповерхiвку

У Тростянцi вiдбудують спалену росiянами п'ятиповерхiвку

У Тростянцi Сумської областi розпочали капiтальний ремонт багатоквартирного будинку на вул. Благовiщенськiй, 53, у якому проживало 60 родин.

Будiвельники почали робити демонтаж пошкоджених перегородок, замiну плит покриття, опорядження стiн та пiдлоги, замiну покриття покрiвлi та вiдновлення вентиляцiйних каналiв i парапетiв.
В лютому-березнi 2022 р., коли мiсто було в окупацiї, цей будинок росiйськi вiйськовi неодноразово обстрiлювали з рiзних видiв зброї. Вiн горiв тричi.
23 березня 2022 р., коли росiйськi вiйська виходили з мiста, багатоповерхiвку обстрiляли прицiльним вогнем.
Мiська влада пiзнiше пiдтвердила, що окупанти заселилися в порожнi квартири та використовували людей у будинку як живий щит. Людей ставало з кожним днем менше, i коли росiяни побачили, що лишилися в будинку самi, просто спалили його. БТР розстрiляв верхнi поверхи й почалася пожежа, яку люди не змогли погасити.
У бiльшостi мешканцiв не лишилося нiчого iз того, що було в квартирах.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, 26 липня Агентство вiдновлення оголосило тендер на вiдбудову цiєї п’ятиповерхiвки. У закупiвлях узяли участь 5 компанiй. 11 вересня уклали договiр iз переможцем. Завдяки проведенню тендеру очiкувана вартiсть робiт зменшилася на 6,5 млн. грн.
За проектом заплановано вiдновлення перекриттiв, утеплення фасаду та ремонт покрiвлi, внутрiшнє оздоблення квартир та коридорiв загального користування. Також у будинку встановлять новi вiкна та дверi. Повнiстю вiдновлять мережi електроживлення, водопостачання i каналiзацiї.
Повне завершення вiдбудови п’ятиповерхiвки по Благовiщенськiй заплановано на серпень 2024 р.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *