Мешканцi Посад-Покровського отримують допомогу вiд мiжнародних органiзацiй

Мешканцi Посад-Покровського отримують допомогу вiд мiжнародних органiзацiй

Комплексна вiдбудова Посад-Покровського Херсонської областi – це один iз великих i дуже важливих проєктiв Агентства вiдновлення. Першочергове завдання – вiдновити житло i дати людям можливiсть повернутися додому.

У серпнi вже розпочалася вiдбудова перших 5 будинкiв на вулицi Дєдуха. На першому етапi планується вiдновлення 120 будинкiв площею вiд 50 до 140 кв. м. Наразi пiдрядники також демонтують зруйнованi приватнi будинки на 12 вулицях. Усього це 76 будiвель.
Пiсля демонтажу почнуть заливати фундамент нового житла.
Тим часом мешканцiв Посад-Покровського пiдтримують мiжнароднi партнери.
Для сотень людей, якi залишаються зимувати в своїх оселях, склалася непроста ситуацiя через вiдсутнiсть системи опалення, а саме вiдсутнiсть газопостачання. Мiжнародна гуманiтарна органiзацiя HEKS завезла у Посад-Покровське брикети для опалення. Першочергово їх розподiляють мiж найбiльш незахищеними мешканцями села, якi потребують допомоги в обiгрiвi в зимовий перiод. Наразi є необхiднiсть забезпечити 19 домоволодiнь з розрахунку 2200 кг на одну адресу.
Завдяки допомозi Глобальної мiсiї з розширення прав i можливостей Global Empowerment Mission та фонду Говарда Баффета (The Howard Buffet Foundation) встановлюють новi вiкна в оселях, якi були пошкодженi через обстрiли росiйських вiйськ або вибуховими хвилями. Завезено вже 220 конструкцiй, iз яких 20 дверей i 200 вiкон. Всього буде встановлено 900 конструкцiй – iз них 800 – вiкна (179 вiкон у 120 будинках) та 100 дверей.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, мiжнародна органiзацiя з мiграцiї за домовленiстю з Агентством вiдновлення передала профнастил для ремонту пошкоджених дахiв у кiлькостi 1400 листiв. Зараз будматерiал уже видано трьом власникам домiвок. Усього подано 19 заявок.
Також вiд благодiйникiв мешканцi Посад-Покровського отримали 11 модульних будинкiв. У першу чергу їх передають найбiльш незахищеним верствам населення: матерям з дiтьми, самотнiм людям поважного вiку, якi втратили свої помешкання.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *