На штучних островах Малайзії будують приватне місто, вартістю 100 млрд доларів (ФОТО)

Forest City

Китайський забудовник Country Garden сподівається залучити загалом 700 тисяч людей у ​​Forest City. Наразі тут побудовано достатньо багатоповерхівок і бунгало, щоб розмістити 100 тисяч жителів, але стверджується, що проживає близько дев’яти тисяч мешканців, пише The Bloomberg.

Бачення проєкту Country Garden полягало в тому, щоб побудувати чотири штучні острови у вузькій протоці між Малайзією та Сінгапуром, а потім розбудувати екологічно чисте місто, яке зацікавить іноземців та заможне населення.

Вчені підвищили міцність бетону на 30% за допомогою використаної кавової гущі

Country Garden розпочав рекультивацію землі на початку 2014 року. Незабаром забудовник почав залучати потенційних покупців, переважно з Китаю. Багато хто придбав квартири у багатоповерхівках, які ще будуються, що було звичайною практикою на піку буму нерухомості в КНР.

Квартира з двома спальнями може коштувати приблизно 165 тисяч доларів. 80% із 26 тисяч житлових одиниць на острові було продано, проте деякі власники житла там досі не з’явилися. Нерухомістю володіють люди з 38 країн, більшість із них – громадяни Китаю.

Будівництво призупинялося через скарги малайзійського уряду щодо впливу проєкту на навколишнє середовище та уряду Сінгапуру – щодо можливого впливу на сусідній кордон. У 2018 році тодішній прем’єр-міністр Малайзії Махатхір Мохамад розкритикував проєкт як «побудований для іноземців» і фінансово недосяжний для більшості жителів країни. «Вони можуть купити нерухомість, але ми не дамо їм візу, щоб приїхати сюди жити», – сказав він тоді. Це спонукало Country Garden почати переговори з урядом про те, щоб побудувати кілька будинків спеціально для малазійців. 

Студія Zaha Hadid представила проєкт 210-метрового хмарочоса в китайському діловому районі міста Сіань (ВІЗУАЛІЗАЦІЇ)

Плани Country Garden також були ускладнені репресіями китайського уряду проти громадян, які бажають придбати нерухомість за кордоном, а також пандемією коронавірусу. На початку серпня Country Garden не виплатила купон за двома облігаціями, номінованими в доларах, що викликало занепокоєння в інвесторів.

Forest City ще не довів, що може стати справжньою спільнотою. Володіння нерухомістю відрізняється від постійного проживання, і люди, які мають достатньо грошей, щоб купити там квартири, найімовірніше, будуть відсутніми власниками, пише видання.

Вітрини в торговельному центрі здебільшого порожні, а найпопулярнішими є магазини безмитної торгівлі алкогольними напоями. Вони приваблюють малайзійців, які хочуть уникнути сплати високих податків на алкоголь у країні.

В Індії збудували найбільшу офісну будівлю у світі (ФОТО)

Приватне місто буде спеціальною фінансовою зоною, яка надасть мешканцям низку переваг, включаючи багаторазові візи, доступ до кваліфікованих працівників, а також єдину ставку податку на прибуток у розмірі 15% для працівники інтелектуальної праці.

Country Garden колись був найбільшим забудовником у Китаї та має 3000 житлових проєктів.

 


Цікаво про будівництво:
 читайте про сучасні рішенні з утеплення фасаду будинку


Читайте більше новин про відбудову України у спецтемі на Build Portal

Фото: Amrita Chandradas for Bloomberg Businessweek

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *