“Найгірший в історії”: в Індонезії збудують готель, шириною всього 2,8 м (ВІЗУАЛІЗАЦІЇ)

Готель, шириною 2,8 м

Архітектурна студія Sahabat Selojene створила PituRooms – семикімнатний готель на Центральній Яві в Індонезії, що займає ділянку шириною всього 2,8 м.

Як повідомляє Dezeen, архітектори назвали готель “найгіршим в історії” через його ширину. Будівля розташувалася між провулком і будинками на ділянці в Салатизі, яка не змогла привернути увагу і була залишена як “звалище” через складність будівництва на ній.

Прийнявши виклик, засновник компанії Sahabat Selojene Арі Індра спроєктував і тепер керує PituRooms, щоб продемонструвати, як “обмеження можна перетворити на потенціал”.

В Австралії планують збудувати найвищий дерев’яний хмарочос у світі

“Окрім технічних труднощів, найбільшою проблемою був типовий менталітет індустрії гостинності, яка звикла до слів “найбільший”, “найвищий”, “найрозкішніший”, – сказав Індра.

Через розміри та розташування ділянки не можна було використовувати пальові фундаменти, тому Індра у тісній співпраці з консультантами з будівництва створила глибокі колодязові фундаменти, які запобігають скручуванню високої та вузької бетонної конструкції.

Зовні будівля оздоблена панелями з червоного пісковика Agra Red, а на східному фасаді ряд кутових отворів, що нагадують “зябра”, забезпечує вентиляцію центральної зони циркуляції.

У німецькому місті планують будувати “крихітні будиночки” через житлову кризу

На верхньому поверсі знаходиться бар і ресторан, що виходить на терасу в задній частині готелю, звідки відкривається чудовий краєвид на місто. Розміщене над ним приміщення для рослин виходить на дві консольні сталеві клітини з двох вузьких торців будівлі.

 


Цікаво про будівництво і ремонти: 
Siba Tech – інноваційна водостічна система від Ruukki


Читайте більше новин про відбудову України у спецтемі на Build Portal

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *