Онлайн-реєстрацію права на нерухоме майно розширили ще на дві області

Онлайн-реєстрація права
на нерухоме майно

Міністерство цифрової трансформації розширює послугу реєстрації права на нерухоме майно на Полтавщині та Харківщині.

Про це повідомляє Мінцифри у Телеграмі.

«Зареєструвати права на нерухоме майно можна вже в 10 областях. Розширюємо можливості. Тепер послуга доступна в Полтавській області та в більшості громад Харківської»,- йдеться у повідомленні.

Іпотека для молоді: громади можуть сплачувати перший внесок 20% за молодих українців

Зазначається, що послуга дозволяє онлайн підтвердити свої права на нерухоме майно. Це необхідно, щоб скористатися єВідновленням, оскільки сервіс доступний лише для власників будівель, які зареєстровані в Державному реєстрі речових прав (ДРРП).

Як повідомлялося, зараз онлайн-сервіс реєстрації права на нерухоме майно доступний для Закарпатської, Київської, Дніпропетровської, Львівської, Рівненської, Тернопільської, Полтавської, Харківської, Хмельницької, Чернігівської областей та міста Луцька.

Щоб онлайн зареєструвати нерухомість, треба:

  • на порталі Дія обрати послугу «Державна реєстрація прав на нерухоме майно»;
  • внести необхідну інформацію та скани документів;
  • підписати заяву електронним підписом.

Після цього реєстратор самостійно надішле запит у БТІ, а потім внесе дані у реєстр. Про результат вас повідомлять листом на електронну пошту.

ТОП-10 українських міст за кількістю пропозицій з продажу житла на вторинному ринку (ІНФОГРАФІКА)

Реєстрація нерухомості є підтвердженням, що саме ви – законний власник нерухомого майна. Тож, шахраї не зможуть підробити документи і привласнити його собі. 

А в умовах повномасштабної війни онлайн-реєстрація майна набула ще більшої актуальності. Адже чимало архівів бюро технічної інвентаризації (БТІ), де зараз і зберігається більшість відомостей про нерухомість, знищили або розікрали окупанти. 

Тож, внесення відомостей в електронний реєстр допоможе максимально убезпечити ваші дані. Інформація ніколи не загубиться і не буде знищена, на відміну від паперових архівів.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *