Отримати пiльговий кредит за “єОселею” виявилося важко

Отримати пiльговий кредит за "єОселею" виявилося важко

Програма “єОселя” працює вже майже 1,5 роки, i за цей час зафiксовано близько 600 тис. заявок на пiльгову iпотеку. Проте кредит отримує лише 1% вiд поданих заяв. Про це повiдомляє платформа “Опендатабот”.

За даними “Укрфiнжитло”, 44% усiх виданих кредитiв за програмою припадає на Ощадбанк. При цьому майже половина кредитiв видана у Києвi та Київськiй областi.
576303 заявки було подано громадянами на пiльгове кредитування житла за пiвтора роки роботи програми “єОселя”. Лише по 1% вiд поданих заявок отримали кредити. 7605 кредитiв на суму понад 11,6 млрд. грн. було видано станом на кiнець лютого. Наразi лише 1 заявка iз 76 поданих отримує кредитування житла за програмою, повiдомляє Property Times.
Загалом за програмою “єОселя” працює 7 банкiв, п’ять з яких державнi – Ощадбанк, Приватбанк, Укргазбанк, Укрексiмбанк, “Сенс банк” – та два з приватним капiталом – “Глобус” та “Скай банк”.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, найчастiше пiльговi кредити на житло видають у Ощадбанку – 44%, або майже кожен другий виданий кредит. 97% вiд усiх виданих кредитiв припадає на 3 банки: Ощадбанк (44%), Приватбанк (30%) та Укргазбанк (23%).
Середня сума кредиту за програмою “єОселя” становить 1,5 млн. грн. Бiльшiсть кредитiв – майже половину, або 45%, – видають у Києвi та Київськiй областi.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *