Переселенцi самi побудували у Вiнницi багатоповерхiвку

Переселенцi самi побудували у Вiнницi багатоповерхiвку

Об’єднання переселенцiв “Спiльна справа”, яке опiкується 35 громадами Вiнницької областi, до кiнця року планує здати в експлуатацiю багатоквартирний будинок. Його на власнi грошi побудували самi переселенцi.

“Спiльну справу” створили в 2015 р. переселенцi з Донецької i Луганської областей та Криму. Елеонора Руденко, виконавча директорка в обслуговуючому “Житлово-будiвельному кооперативi “Спiльна справа”” розповiдає, що спочатку органiзацiя мала грандiознi плани – залучити мiсцеву i державну владу або взяти участь у програмах кредитування. “Спiльна справа” та облрада пiдписали меморандум i планували, що один iз приватних фондiв надасть пiльговi кредити. Та через повномасштабне вторгнення кредити не видали, i фiнансувати будiвництво мали переселенцi, повiдомляє Property Times.
На вулицi Сергiя Зулiнського, на околицi мiста, кооператив побудував семиповерхiвку. Будинок поки що не має власної адреси. Щоб отримати цю дiлянку землi, органiзацiя двiчi проходила громадськi слухання у 2018-2019 рр. У 2020 р. на сесiї мiської ради їм цю дiлянку видiлили, i на сьогоднi кооператив її оплачує.
“Кооператив працює так: люди роблять внески, i за цi грошi зводять будинок. Всi iншi питання також лягали на плечi самих власникiв. Для нас такий формат був зручним, оскiльки ми самостiйно могли обирати i забудовникiв, i пiдряднi органiзацiї. Надалi, як тiльки будинок здадуть в експлуатацiю, створимо ОСББ”, – пояснює Руденко.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, у будинку 105 квартир: одно-, дво- та трикiмнатних. Найменшi – в середньому площею 40 кв. м, двокiмнатнi – вiд 55 до 60 кв. м, а трикiмнатнi мають 80-86 кв. м. I майже всi уже проданi, наразi залишилося кiлька трикiмнатних для купiвлi. Їх можуть придбати люди, постраждалi внаслiдок вiйни.
Спочатку цiна за квадратний метр складала 9 тис. грн., але через вiйну кооператив не знайшов власникiв для 1 тис. кв. м комерцiйних примiщень на цокольному поверсi, продаж яких був закладений у вартiсть квартир. Тому довелося пiдняти цiну, що зараз складає 13570 грн./кв. м.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *