Пiд Львовом збудують ще одну сонячну електростанцiю

Пiд Львовом збудують ще одну сонячну електростанцiю

Мiський голова Борислава Iгор Яворський пiдписав договiр з ТОВ “Сонячна електростанцiя” в особi Романа Петрученка, згiдно з яким компанiї буде надано в оренду 2 земельнi дiлянки по вул. Братiв Лисикiв для будiвництва сонячної електростанцiї. Попередньо на сесiї мiської ради було прийнято рiшення про передачу цих дiлянок в оренду. На ще двi дiлянки готується мiстобудiвна документацiя та проєкт землеустрою. Загальна площа дiлянок, якi пiдлягають орендi, – 42 га.

Важливим є те, що електростанцiя буде збудована на дiлянцi, яка знаходиться у санiтарнiй зонi мiського смiттєзвалища. Оскiльки територiя має такий особливий статус, її важко загосподарювати – у межах санiтарно-захисних зон забороняється будiвництво житлових будiвель, об’єктiв соцiальної iнфраструктури та iнших об’єктiв, пов’язаних з постiйним перебуванням людей.
“У мiстi в районi смiттєзвалища у наявностi є земельнi дiлянки, якi не придатнi для ведення сiльського господарства, будiвництва житлових об’єктiв чи iнших потреб. Втiм, вони добре пiдходять для встановлення сонячних панелей, – говорить мiський голова Iгор Яворський. – Тiшить, що ми знайшли iнвестора, який зацiкавився цими дiлянками i бере їх в оренду. Створення сонячної електростанцiї сприятиме суттєвим надходженням до бюджету громади”.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, розпочати пiдготовчi роботи зi створення електростанцiї пiдприємство планує вже до кiнця року. Спочатку проєктування, отримання технiчних умов та всiх дозвiльних документiв. При нормальному ритмi роботи, зазначає орендар, розробка документацiї триватиме до року, пiсля цього – планування  земельної дiлянки i, власне, саме будiвництво станцiї. За планом електростанцiю планують ввести в експлуатацiю навеснi 2025 р. Проте, варто зазначити, що орендна плата за земельну дiлянку буде здiйснюватися з часу реєстрацiї договору оренди. I складатиме за 4 об’єкти оренди близько 2 млн. грн.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *