У Львовi розпочали будiвництво соцiального житла для поранених громадян

У Львовi розпочали будiвництво соцiального житла для поранених громадян

У Львовi за грантовi кошти Європейського Союзу збудують 8 повнiстю iнклюзивних будинкiв, у яких зможуть мешкати люди, що потребують реабiлiтацiї. Капсулу пiд будiвництво урочисто заклали Катарiна Матернова, панi Посол Європейського Союзу в Українi, та мер Львова Андрiй Садовий. У будинках передбачено одно-, дво- та трикiмнатнi кампуси, аби люди мали змогу мешкати разом зi своєю сiм’єю.

“Сьогоднi Україна є вiдома у всьому свiтi. I важливо, щоб ця вiдомiсть була конвертована у допомогу людям, якi тратять своє життя i здоров’я, захищаючи цiнностi Європейського Союзу, цiнностi демократичного свiту. Сьогоднi ми урочисто заклали капсулу будiвництва соцiальних будинкiв для поранених. Це велика частина екосистеми людяностi Unbroken. Символiзм у тому, що нещодавно було рiшення Європейської комiсiї про початок переговорiв про членство України в ЄС, а сьогоднi ми вже реалiзовуємо великий європейський проєкт. Звичайно, що до цього моменту була велика попередня робота. Ми пiдписували угоди з панi Матерновою, коли вона ще працювала в директоратi Європейського Союзу. А зараз, будучи послом, вона вже може спостерiгати як цi документи будуть iмплементованi в поверхи, якi будуть рости”, – розповiв Андрiй Садовий, мер Львова.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, на спорудження соцiального житла Європейська комiсiя видiлила 19,5 млн. євро грантових коштiв.
“Я вiтаю вас з початком цього неймовiрного проєкту будiвництва 8 будинкiв, який розпочали в рамках великого проєкту Unbroken. Саме на такому мiсцевому рiвнi вiдбуваються великi справи. А через таке географiчне розташування Львова i його дух, ваше мiсто має можливiсть прийняти людей, якi змушенi були покинути свою домiвку через вiйну. Багато з цих людей будуть мати змогу вiдновити своє здоров’я у центрi Unbroken, який я мала змогу вiдвiдати цього року. Моя величезна особиста подяка вам, адже не так часто посадовець має змогу побачити на власнi очi те, над чим вiн працював”, – наголосила Катарiна Матернова.
Соцiальне житло збудують на вул. Миколайчука. Тут зведуть 8 будинкiв для 700 осiб, у яких зможуть мешкати люди, що потребують реабiлiтацiї. Вони будуть жити у комплексi, скiльки буде необхiдно для проходження реабiлiтацiї.
Отримавши всi дозвiльнi документи на старт будiвництва, мiсто одразу розпочало роботи. На початку листопада компанiю ТОВ “Будiвельна компанiя “Прогресбуд”” було обрано генпiдрядником для спорудження соцiального житла.
“Перший будинок має бути споруджено до травня наступного року. Ми перебуваємо у постiйнiй комунiкацiї з європейськими колегами, для того, щоб були дотриманi всi норми та правила, ранiше зазначенi нашими партнерами. Наголошуємо на тому, що цi будинки будуть повнiстю iнклюзивнi, щоб маломобiльнi люди могли комфортно проживати i проходити реабiлiтацiю у центрi Unbroken, який знаходиться одразу бiля об’єкту будiвництва” – зазначив Юрiй Телiпський, директор ЛКП “Львiвське мiжмiське бюро технiчної iнвентаризацiї”.
За його словами, мiсто вiдповiдальне за прокладання комунiкацiй: “Львiвтеплоенерго” – за теплотрасу, а “Львiводоканал” – за пiдведення водопостачання.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *