Пошкодженi через вiйну багатоквартирнi будинки капiтально вiдремонтують

Пошкодженi через вiйну багатоквартирнi будинки капiтально вiдремонтують

У 2024 роцi планують запустити програму капiтальних ремонтiв багатоквартирних будинкiв, пошкоджених через росiйську агресiю, повiдомив вiце-прем’єр iз вiдновлення – мiнiстр розвитку громад, територiй та iнфраструктури Олександр Кубраков.

“Нашi основнi цiлi на 2024 р. – продовження житлових програм. Розпочнемо програму капремонтiв для суттєво пошкоджених багатоквартирних будинкiв, яких у нас, на жаль, тисячi на тимчасово окупованих, деокупованих i пiдконтрольних територiях, де Росiя щоденно обстрiлює нашi мiста”, – розповiв вiце-прем’єр на форумi “Україна. Рiк 2024”, повiдомляє “Iнтерфакс-Україна”.
За його словами, також завершується пiлотний проєкт з обстеження пошкодженого житла в Мелiтополi для подальшого масштабування програми “єВiдновлення” на тимчасово окупованi територiї.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, в Українi 10 травня 2023 р. стартувала програма “еВiдновлення”, у межах якої компенсацiю до 200 тис. грн. на ремонт почали отримувати власники пошкодженого житла. Цi кошти можна використати на придбання будiвельних матерiалiв, оплату будiвельних робiт i послуг пiдрядникiв, у яких є вiдповiднi коди для роботи, а їхнi продавцi подали заявку на участь у програмi через портал “Дiя”. З грудня 2023 р. розпочато виплати на капiтальний ремонт пошкодженої житлової нерухомостi – максимум 350 тис. грн. для квартири i 500 тис. грн. – для приватного будинку. З 1 сiчня компенсацiю за пошкоджене житло почнуть отримувати українцi, якi вiдремонтували його власним коштом.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *