Промзону у центрі Лондона перетворили на артцентр із житлом (ФОТО)

Перетворення промзони 
на артцентр із житлом

У центрі Лондона завершили перетворення промзони на багатофункціональний комплекс, який поєднує артцентр і житло. Проєкт The Tannery розробляла студія Coffey Architects, повідомляє Dezeen.

Під час Індустріальної революції у ХІХ столітті район Бермондсі став центром промисловості, переважно шкіряної. У розпорядженні проєктувальників опинилися три будівлі колишньої кожевні, розташовані навколо внутрішнього двору.

Цегляну будівлю з дахом у вигляді зубців пили переробили на галереї. Заскління даху пропускає багато сонячного світла всередину виставкових приміщень.

В чому секрет успіху першого у Німеччині міста «з нульовими відходами»?

Поряд – колишній склад, який став художніми майстернями. Над реконструйованою будівлею добудували квартири з вікнами, що виходять на обидві сторони.

По обидва боки від цієї будівлі облаштували подвір’я. Перше – громадський простір з відкритим доступом; воно формальніше, з покриттям із плитки. Інше, внутрішнє, призначене для мешканців комплексу – воно «дикіше», його засіяли травою.

 

Ще одна, видовжена будівля вміщає квартири у форматі таунхаусів. Фасад прикрито перфорованими алюмінієвими віконницями, які ефектно виглядають вночі. Нижні два рівні будівлі – цегляні.

В Парижі пропонують озеленити дахи будівель, аби запобігти перегріву міста

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *