Швецiя допоможе з ремонтом укриттiв у школах i дитсадках

Швецiя допоможе з ремонтом укриттiв у школах i дитсадках

Уряд Швецiї повiдомив про видiлення 75 млн. шведських крон (6,52 млн. євро) до кризового фонду ЮНЕСКО, який фiнансує вiдновлення та реконструкцiю у дошкiльних i шкiльних закладах, зокрема, їх укриттiв. Про це повiдомила прес-служба шведського уряду.

На додаток до забезпечення необхiдного обладнання для укриттiв, грант дає змогу ЮНЕСКО встановити необхiднi засоби водопостачання та гiгiєни, а також забезпечити, щоб навчальнi та дошкiльнi заклади були обладнанi на зиму опаленням, повiдомляє Property Times.
Також придiляється увага, щоб укриття були доступними для людей з обмеженими можливостями, а дiти мали доступ до психосоцiальної пiдтримки та фiзичної активностi. Грант є частиною допомоги Швецiї Українi.
“Надзвичайно важливо, щоб дiти та студенти могли продовжувати навчання без подальших перерв i щоб дошкiльний заклад i школа були тiєю безпечною точкою, якою вона може бути. Ця пiдтримка кризового фонду ЮНЕСКО для їхньої роботи в Українi сприяє саме цьому”, – каже мiнiстр освiти Лотта Едхольм.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, за даними шведського уряду, освiтнiй сектор в Українi сильно постраждав вiд повномасштабного вторгнення Росiї. З лютого 2022 р. понад 3 тис. дошкiльних, шкiльних та iнших навчальних закладiв було пошкоджено, а 360 – повнiстю зруйновано.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *