“Скажи привіт”: влада шведського міста заохочує жителів вітатися один з одним, аби подолати самотність

“Скажи привіт”

Влада шведського міста Лулео запустила кампанію, яка заохочує жителів вітатися один з одним, щоб подолати самотність, повідомляє The Guardian.

Кампанія Sаg hej! (“Скажи привіт”) покликана зробити шведське місто більш дружнім і спонукати людей до соціальної взаємодії. В автобусах крутять соціальну рекламу про це, а в школах проводять майстер-класи.

Електровелосипеди значно ефективніше зменшують попит на корисні копалини, ніж електрокари

За словами працівниці муніципалітету Аса Коскі, коли вітаються незнайомці, люди відчувають себе “більш поміченими та приналежними до спільноти”. Дослідження показують, що це впливає на здоров’я і на бажання допомагати один одному.

“Якщо ви привітаєтеся зі своїми сусідами, ви, швидше за все, допоможете їм”, – запевнила Коскі.

Нещодавні дослідження показали, що серед людей віком від 16 до 29 років 45% жителів Лулео відчували проблеми через самотність. Серед осіб віком від 85 років цей показник був значно меншим – 39% серед жінок і 26% серед чоловіків.

Французьке місто зобов’язало забудовників додавати витвори мистецтва до житлових будинків

Мікаель Дален, професор добробуту та щастя Стокгольмської школи економіки, каже, що, хоча самотність – особливо серед молоді – є глобальною проблемою, можливо, Швеція з її темними холодними зимами більше усвідомлює це.

“Самотність та ізоляція зараз є величезними проблемами в будь-який час року майже в будь-якій точці світу. Це пов’язано з часом, у якому ми живемо, з нашим стилем життя, де ми не обов’язково зустрічаємося один з одним такою ж мірою, як раніше. Це посилюється взимку, коли ми менше перебуваємо на вулиці, менше спілкуємося”, – зазначив Дален.


Цікаво про будівництво і ремонти: 
Енергозберігаючий будинок: сучасне рішення для комфортного життя


Читайте більше новин про відбудову України у спецтемі на Build Portal

Фото: Josephine Stenersen/The Guardian

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *