Словенія планує виділити до 5 мільйонів євро на відбудову інфраструктури України

До 5 мільйонів євро на
відбудову інфраструктури

Заступниця Міністра з питань європейської інтеграції Анна Юрченко та Голова Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України та розвитку інфраструктури України Мустафа Найєм  зустрілися з делегацією Республіки Словенія.

ЄС надав Україні ще 1,5 млрд євро

Проєкти відбудови можуть бути подані до Центру міжнародного співробітництва та розвитку Словенії (CMSR). Грантові кошти покриватимуть до 50 % вартості проєкту.

«З початку повномасштабної війни Словенія надала Україні вже 4,3 млн євро гуманітарної допомоги і ще 1 млн євро на фінансування гуманітарної ініціативи “Grain from Ukraine”. Це найбільша гуманітарна допомога Словенії за останнє десятиліття. Ми вдячні Словенії за таку суттєву підтримку України й готовність співпрацювати далі», – прокоментувала Заступниця Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України з питань європейської інтеграції Анна Юрченко.

Україні потрібно створити Національний фонд відновлення – нардеп

Процедура подання проєктів:

  • Подання цифрової заявки (проєктної пропозиції) через сайт CMSR;
  • Оцінка проєктних пропозицій:
  • Презентація проєкту фінансисту;
  • Затвердження Радою CMSR та Урядом Словенії:
  • Укладання донорської угоди.

Під час візиту до Києва раніше цього року прем’єр-міністр Словенії заявив, що його країна готова брати участь у відбудові Ізюму на Харківщині. У липні Словенія ухвалила рішення про допомогу Україні на гуманітарне розмінування на загальну суму 1,5 млн євро.

Японія надасть Україні 160 мільйонів євро на проєкти економічного відновлення

Міністерство закордонних та європейських справ (МЗС) Словенії у 2022 році виділило Україні 3,46 млн євро бюджетних коштів на гуманітарну, матеріальну допомогу та розвиток, а у 2023 році очікується виділення до 6,14 млн євро.

CMSR який опікуватиметься реалізацією проєктів відбудови має значний досвід у реалізації проєктів відновлення у різних країнах світу. З 2007 року успішно реалізовано понад 120 проєктів за підтримки Уряду Республіки Словенія.


Цікаво про будівництво і ремонти: 
Енергозберігаючий будинок: сучасне рішення для комфортного життя


Читайте більше новин про відбудову України у спецтемі на Build Portal

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *