Служби вiдновлення стали популярними замовниками цивiльного будiвництва

Служби вiдновлення стали популярними замовниками цивiльного будiвництва

За 10 мiсяцiв цього року Служби вiдновлення стали одним з найбiльших замовникiв цивiльного будiвництва. При цьому участь у тендерах, якi вони оголошують, бере бiльше учасникiв, анiж у закупiвлях органiв мiсцевого самоврядування. Середня кiлькiсть учасникiв у закупiвлях з вiдбудови об’єктiв цивiльного будiвництва, якi оголошують Служби вiдновлення, склала 2,9. Тодi як середнiй показник по всiх державних замовниках становить менше нiж 1,5.

Найбiльша конкуренцiя – у Київської, Сумської та Чернiгiвської обласних служб вiдновлення. Агентство вiдновлення iз серпня уклало бiльше 40 договорiв, по яких вже почалися роботи.
Щоб залучити бiльше учасникiв до участi в публiчних закупiвлях, команда Агентства вiдновлення змiнила пiдходи до тендерiв, регулярно проводить консультацiї з ринком.
“Ми проаналiзували закупiвлi, якi проходили через систему Prozorro за останнi п’ять рокiв. Найменша кiлькiсть учасникiв завжди була саме на роботах з будiвництва, i за останнi роки вона, на жаль, постiйно зменшувалася. Перш нiж почати оголошувати тендери, ми проаналiзували, чому так вiдбувається. Провели зустрiчi з ринком, з експертами, з регуляторами. Одна з причин – у складних та не завжди зрозумiлих вимогах до учасникiв, а також у обмеженому доступi до проєктно-кошторисної документацiї”, – каже керiвник розвитку системи закупiвель Агентства вiдновлення Олександр Наход.
Вiдтак, команда Агентства розробила унiфiкованi вимоги до учасникiв закупiвель, за якими проводять тендери всi обласнi служби. Вони значно спрощують компанiям участь у закупiвлях.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, у тендернiй документацiї оприлюднюється вся вiдома замовнику iнформацiя щодо об’єкта будiвництва, в тому числi вся проєктна документацiя та кошториси. Передбачено достатньо часу на пiдготовку пропозицiї, зменшується кiлькiсть необхiдних документiв та довiдок, додаються запобiжники при поданнi пропозицiї та виконаннi договору.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *