В Iванiвськiй громадi вiдновлюють їдальню лiцею та житло

В Iванiвськiй громадi вiдновлюють їдальню лiцею та житло

В селi Iванiвка розпочали вiдновлення їдальнi лiцею. Будiвля зазнала серйозних руйнувань пiд час iнтенсивних артилерiйських боїв у березнi 2022 р. – були пошкодженi опорнi конструкцiї, вiкна та дах. Наразi вiдреставровано стiни будiвлi, встановленi вiкна, зроблене утеплення фасаду, а також проводиться влаштування каналiзацiї.

У мiсцевому лiцеї навчаються учнi i з Iванiвки, i з навколишнiх сiл. До того ж пiсля деокупацiї навчальний заклад прийняв на навчання дiтей з сусiднього села Ягiдне. Пiсля вiдбудови примiщення їдальнi стане втричi бiльшим. За новим проєктом планування тут буде тамбур, вестибюль, гардероб, умивальня, туалети, обiдня зала на 60 мiсць, кухня та мийна з технологiчними зонами, технiчнi примiщення для персоналу, склади для продуктiв та комора для iнвентарю та посуду.
В селi Ягiдне реалiзують проєкт з комплексної вiдбудови населеного пункту. В рамках цього проєкту в Ягiдному передбачається вiдновлення житла, ремонт вулично-дорожньої мережi, а також створення меморiалу i будiвництво громадської будiвлi з бомбосховищем.
Нещодавно розпочали капремонт iндивiдуальних будинкiв на ще однiй з п’яти вулиць – Вишневiй. Вiдтак на усiх вулицях населеного пункту ведуться роботи.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, наразi за програмою вiдновлення житла є 40 будинкiв в процесi капремонту. З них 26 iндивiдуальних та 14 багатоквартирних будинкiв. Перелiк робiт по кожному будинку iндивiдуальний, проте основнi види робiт, якi проведемо в межах капремонту, – це замiна покрiвлi, утеплення, фарбування фасадiв, де необхiдно – замiна вiкон та дверей.
У квiтнi планують розпочати ремонт вулично-дорожньої мережi – влаштування нового асфальту проїзної частини вулиць, облаштування пiшохiдних зон, освiтлення та встановлення парканiв.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *