В Парижі пропонують озеленити дахи будівель, аби запобігти перегріву міста

Зелені дахи
для Парижа

Компанія архітекторів Roofscapes пропонує висадити рослини на дахах паризьких будівель, щоб протидіяти різким кліматичним змінам. 

Про це йдеться в матеріалі The Guardian.

Сінгапур планує збільшити свою територію на 4% за допомогою насипів піску

На думку Ейтана Леві, Тіма Кузіна та Олів’є Фабера саме поверхня дахів може бути ключовим фактором для запобігання перегріву міста після низки спекотних літ із рекордною температурю.

Висаджування рослин на дахах доволі не нова практика. Наприклад, у Цюріху з 1991 року діє програма “зелених дахів” для всіх нових будинків з пласкими поверхнями.

Для Парижа це може стати викликом, адже приблизно 70-80% будівель французької столиці мають цинкові дахи, які не тільки активно сприяють підвищенню температури, поглинаючи сонячне тепло, але також мають нахил.

В Іспанії створили гібридну вітряну турбіну з сонячними панелями (ФОТО)

Команда Roofscapes пропонує подолати це за допомогою дерев’яних платформ, закріплених на похилих панелях. На них можна буде створювати сади, тераси і навіть прогулянкові доріжки. Це рішення може не лише знизити температуру в місті, але й збільшити біорізноманіття.

У Roofscapes кажуть, що дерев’яні конструкції будуть закріплені на несучих стінах, і кожен проєкт підлягатиме суворому погодженню планування на основі інженерних досліджень.

У Швеції ставок для стічних вод перетворили на місце для прогулянок та відпочинку (ФОТО)

Після схвалення “небесні тераси” можна буде створити за ціною близько 1500-2000 євро за квадратний метр. Витрати покриватимуться власниками нерухомості, які згодом зможуть отримати субсидії з урядовго фонду “екологічного переходу”.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *