В регiонах активiзувалося iпотечне кредитування

В регiонах активiзувалося iпотечне кредитування

Iпотечне кредитування активiзувалося в регiонах, тенденцiя посилиться наступного року, повiдомила перша заступниця голови правлiння банку “Глобус” Олена Дмiтрiєва.

“Якщо говорити про “географiю” пiльгової iпотеки, то очiкуваним лiдером є столичний регiон, на який припадає близько 50% усiх виданих кредитiв. Зараз другу та третю сходинки за кiлькiстю виданих кредитiв посiдають Волинська та Рiвненська областi. За ними йдуть Львiвська й Одеська областi”, – повiдомила Дмiтрiєва в коментарi агентству “Iнтерфакс-Україна”.
При цьому розрив мiж регiонами, порiвняно з Києвом i областю, не дуже iстотний, iнодi вiн становить лише вiсiм-десять кредитiв.
Експертка нагадала, що з 1 серпня, моменту перезавантаження програми пiльгового кредитування “єОселя” зi значно збiльшеним фiнансуванням i розширеними можливостями громадян придбати власне житло, кiлькiсть виданих кредитiв зросла майже вдвiчi.
“У щомiсячному вимiрi за листопад i грудень кiлькiсть виданих кредитiв становить у середньому вiд 800 до 900. Такi результати красномовно свiдчать не лише про очевидну користь вiд “єОселi” для громадян, а i про ефективнiсть державних кредитних програм, до реалiзацiї яких долучаються комерцiйнi банки”, – зазначила Дмiтрiєва.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, щодо загального розвитку iпотеки у 2024 р., то в умовах сприятливої економiчної кон’юнктури активно розвиватимуться спiльнi iпотечнi програми мiж девелоперами та комбанками в об’єктах на стадiї будiвництва. За її даними, особлива увага придiлятиметься девелоперам зi Львова, Iвано-Франкiвська, Луцька, Кам’янця-Подiльського, Ужгорода, де покупцям пропонуються цiкавi та якiснi проєкти.
“Крiм того, учасники банкiвського ринку великi надiї покладають на втiлення своїх iпотечних програм. За оптимiстичного економiчного сценарiю, який передбачатиме подальше зниження ставок за iпотекою, кредитування придбання житла може вийти на показники довоєнного 2021 р.”, – повiдомила Дмiтрiєва.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *