Відкрито доступ до кошторисів усіх проєктів. З ними можна ознайомитись у Єдиній державній системі у сфері будівництва

Доступ до кошторисів
відкрито

Запрацював оновлений функціонал публікації відомостей про кошторисну документацію на порталі Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва (ЄДЕССБ) щодо об’єктів, які будуються за державні чи публічні кошти.

Про це повідомила голова Комітету ВРУ з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, голова партії «Слуга Народу» Олена Шуляк.

Департамент охорони культурної спадщини КМДА очолить Марина Соловйова: що про неї відомо

Народна депутатка наголосила, що це черговий  антикорупційний інструмент в будівництві, який реалізовується через е-систему. Зокрема, тепер буде видно, скільки і на що витрачається, і будь-які махінації чи недоцільне витрачання коштів буде видно як на долоні.

«Якщо раніше, через запровадження воєнного стану, в кошторисі були доступні загальні показники, такі як будівельні роботи, чи їх загальна вартість, то в оновленому функціоналі додано можливість завантажити файли з деталізованими даними. Тобто відтепер можна вивчити, як розподіляються кошти на всіх етапах будівельного проєкту, включаючи вартість робіт, устаткування, меблі, інвентар та інші витрати. Це дозволить більш точно оцінити вартість та розподіл фінансових ресурсів, а також відстежувати, чи відповідають витрати запланованим обсягам», – зазначила Олена Шуляк.

Олександр Новицький: Кількість звернень до ДІАМ щодо видачі дозволів на виконання будівельних робіт зменшилась втричі

Народна депутатка наголосила, що оновлення функціонала публікації відомостей дозволить громадськості та зацікавленим особам перевіряти витрати публічних коштів на будівництво.

«Громадськість стає більш поінформованою щодо використання публічних коштів у сфері будівництва. Зокрема, вона зможе відстежувати відповідність витрат на будівельні проєкти та чи відповідають вони реальним потребам суспільства. Це, своєю чергою, допомагає підвищити рівень довіри громадськості до влади та державних органів. Адже саме прозорість у витратах публічних коштів є однією з ключових складових довіри до державних інституцій», – наголосила Олена Шуляк.


Цікаво про будівництво:
 автоматизація виробництва плит перекриття із переднапруженого залізобетону


Читайте більше новин про відбудову України у спецтемі на Build Portal

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *