У 2024 р. хочуть видати 12 тис. пiльгових кредитiв на житло

У 2024 р. хочуть видати 12 тис. пiльгових кредитiв на житло

ПрАТ “Українська фiнансова житлова компанiя” (“Укрфiнжитло”) володiє ресурсом на видачу до 10 тис. пiльгових кредитiв у 2023 р. та 12 тис. – у 2024 р., повiдомив керiвник департаменту альтернативних продуктiв i партнерських вiдносин Андрiй Тарасенко.

“До кiнця року в нас є ресурс на 10 тис. угод. У 2024 р. хочемо наростити цей показник щонайменше до 12 тис. Але щоб люди доходили до етапу угод, важливо мати вибiр житла, тому ми закликаємо забудовникiв активнiше приходити в програму. В нас є попит i реальнi клiєнти, у вас – квартири, якi можна вигiдно продати навiть в умовах вiйни”, – наголосив вiн пiд час щорiчної зустрiчi девелоперiв RED Connection by ЛУН, повiдомляє “Iнтерфакс-Україна”.
Тарасенко зазначив, що пiсля запуску масової iпотеки “єОселя” пiд 7% кiлькiсть заявникiв значно зросла. Середньомiсячна кiлькiсть заявок була близько 6 тис., а у вереснi, пiсля старту “єОселi” пiд 7%, кiлькiсть заявок перевищила 16 тис.
“При цьому конверсiя, отримання позитивного рiшення банку, збiльшилася (до 20%), проте частка пiдсумкових кредитiв менша, оскiльки на ринку дуже мало об’єктiв, якi пiдходять пiд умови програми”, – констатував Тарасенко.
За його словами, наразi банки-партнери програми акредитували лише 11 девелоперiв у шести регiонах. Експерт закликав девелоперiв активнiше долучатися до програми та продавати свої квартири, адаптуючись пiд умови “єОселi”.
“Якщо говорити про банки-партнери, якi залучають девелоперiв, то серед лiдерiв – банк “Глобус”, Sky Bank i Ощадбанк, який запустив спрощену процедуру акредитацiї. Ми сподiваємося в найближчий мiсяць вiд “Ощаду” отримати кiлька десяткiв акредитованих об’єктiв”, – повiдомив Тарасенко.
Вiн додав, що “Укргазбанк” також оновив положення про акредитацiю i готовий розглядати заявки девелоперiв.
“З хороших новин – до нас приєднався “Укрексiмбанк” i вже видав першi кредити. Найближчим часом ми плануємо приєднати Sense bank, гадаю, вже в жовтнi вiд них можна буде очiкувати першого кредиту. Також акредитованi й у процесi оформлення договорiв, налаштування на рiвнi “Дiї”, Kredobank, ТАСкомбанк i MTB bank”, – повiдомив Тарасенко.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, з iще низкою банкiв вiдбуваються переговори.
Вiн додав, що триває робота над розширенням умов програми пiльгової iпотеки, пропозицiї направлено до Мiнекономiки. Зокрема, до програми “єОселя” планують додати можливiсть кредитування купiвлi приватних будинкiв, збiльшено коефiцiєнти для невеликих мiст, тощо.
“Одне iз завдань, яке стоїть перед нами та “єВiдновленням”, – iнтеграцiя житлових сертифiкатiв (за знищене житло) у програму “єОселя”, щоб людина могла використати його для сплати першого внеску та погашення частини кредиту, а решту частини покрити коштом кредиту “єОселя””, – уточнив Тарасенко.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *