У 87 закладах освiти Днiпра вiдремонтували найпростiшi укриття

У 87 закладах освiти Днiпра вiдремонтували найпростiшi укриття

Днiпро не припиняє ремонтувати школи, дитсадочки та iнклюзивнi центри. Першочергово у них облаштовують укриття, аби дiти мали змогу безпечно вiдвiдувати заняття.

В iнклюзивно-ресурсному центрi №2 оновлення сховища вже завершилось.
“У нашiй установi навчаються дiти з особливими освiтнiми потребами. Тут дiти отримують комплексну оцiнку розвитку та вiдвiдують корекцiйно-розвитковi заняття. Сховище враховує iнклюзивнi особливостi наших вихованцiв, тож в укриттi є санвузол для людей з iнвалiднiстю”, – зазначила Євгенiя Шалiхман, директорка КУ “IРЦ №2” ДМР.
“Площа цього сховища – 200 кв. м. Зараз воно вiдповiдає всiм вимогам ДСНС. Тут були встановленi вхiднi металевi дверi, зроблено освiтлення – як основне, так i аварiйне. Є вентиляцiя. Облаштованi санвузли, мiсця для сидiння. Зробленi запаси води. Є аптечка”, – додав Владислав Олiферук, представник технiчного вiддiлу департаменту гуманiтарної полiтики ДМР.
Аналогiчний ремонт сховища було проведено i в дитсадочку №163. Пiд час повiтряної тривоги  дiти сюди спускаються iз задоволенням, наче у казкове царство. Бо особливiсть  цього укриття – незлiченна кiлькiсть iграшок, вони тут усюди.
“Було зроблено стелю, перероблено комунiкацiї, зроблено освiтлення, пожежну сигналiзацiю. Є Wi-Fi. Зроблено пiдлогу, стiни. Є мiсця для сидiння, санвузли, душова. Також є аптечка. Сховище розраховано на 270 осiб”, – прокоментувала Олена Новохацька, директорка КЗДО №163 ДМР.
А от у школi  №46 оновлення зазнав харчоблок. Обладнання до нього надiйшло з Нiмеччини в рамах гуманiтарної допомоги вiд захiдних партнерiв.
“Мiсяць тому ми отримали професiйне обладнання для їдальнi з Нiмеччини. Це столи для роздачi, холодильне обладнання, пароконвектомати, мармiти i посуд, який використовується для них. На сьогоднi бiльшiсть з цього вже встановлена. Решта – найближчим часом. Також протягом осiннiх канiкул було проведено косметичний ремонт у примiщеннi харчоблоку, а саме пофарбовано стiни, стелю, замiнено освiтлення”, – показує Олена Мiроненко, директорка СЗШ №46.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, за 2023 р. поточний ремонт найпростiших укриттiв проведено у 87 закладах освiти (4 школи, 82 садочки, 1 IРЦ). Заходи щодо додаткового облаштування укриттiв проведено в 69 закладах. Капiтальний ремонт системи пожежної сигналiзацiї та оповiщення про пожежу у примiщеннi найпростiшого укриття зроблено у 137 закладах (86 шкiл, 50 садочкiв, 1 IРЦ).

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *