У Тростянцi вiдновлюють житло для 30 родин

У Тростянцi вiдновлюють житло для 30 родин

Багатоповерхiвка по вулицi Нескучанськiй, 9, – одна iз житлових будiвель, яку вiдновлюють в Тростянцi. Через обстрiл росiйськими танками п’ятиповерховий будинок був сильно зруйнований – без житла лишилися 30 сiмей. Кiлька квартир знищенi вщент пiсля влучання снарядiв, а мiж кiлькома поверхами впало перекриття.

Будiвельники вже демонтували залiзобетоннi плити перекриття, пошкодженi стiни та перегородки. Змонтували перекриття четвертого та п’ятого поверхiв, балконнi плити, вiдновлюють несучi стiни п’ятого поверху з цегляної кладки. Розпочали роботи з вiдбивання штукатурки на стiнах, а також демонтують стяжку пiдлоги в пошкоджених квартирах та на сходинкових клiтинах.
Далi будуть робити монтаж збiрних залiзобетонних плит перекриття та улаштування монолiтних дiлянок плит перекриття.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, тендер на вiдбудову цього будинку Агентство вiдновлення оголосило 28 липня. У закупiвлi взяли участь 5 компанiй. Завдяки проведенню вiдкритого тендеру очiкувана вартiсть робiт зменшилася на 3,7 млн. грн.
За проєктом, тут замiнять мережi водопостачання й каналiзацiї, електроживлення. Будiвельники утеплять стiни фасаду, горища та пiдвалу. Замiнять дверi й вiкна. Крiм цього, в будинку обладнають найпростiше укриття i доступ для маломобiльних груп населення.
Повнiстю завершити вiдбудову планують до серпня 2024 р.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *