У Днiпрi великий потiк людей на отримання вiдшкодування за зруйноване житло

У Днiпрi великий потiк людей на отримання вiдшкодування за зруйноване житло

У Днiпрi продовжують приймати заявки  на отримання компенсацiї за зруйноване або пошкоджене житло за програмою “єВiдновлення”. Найчастiше по таку допомогу звертаються мешканцi прифронтових мiст зi статусом ВПО. Подати документи на отримання вiдшкодування можна в мiських ЦНАПах. Черговий по мiсту Андрiй Пономарьов завiтав з перевiркою до Центру надання адмiнiстративних послуг “Правобережний”.

“Сьогоднi перевiрив процес прийому заявок  на отримання вiдшкодування за пошкоджене житло. Спiвробiтники центру навченi працювати з системою “єВiдновлення” та професiйно надають допомогу. Втiм, є певнi технiчнi складнощi, якi вiд нас не залежать. Вони пов’язанi з Державним реєстром  речових прав на нерухоме майно. Часто там вiдсутнi необхiднi вiдомостi. Для отримання вiдшкодування в такому випадку спочатку необхiдно внести цю iнформацiю в реєстр. Це також можливо зробити через ЦНАП”, – зазначив Андрiй Пономарьов, директор департаменту адмiнiстративних послуг та дозвiльних процедур ДМР.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, аби подати заявку на отримання компенсацiї за пошкоджене або зруйноване житло, необхiдно мати документи, що посвiдчують особу заявника, та електронну пошту. За цей рiк через мiськi ЦНАПи було зареєстровано понад 600 таких звернень.  
“Є люди, в яких не залишилось жодних документiв. Ми їх теж приймаємо, якщо в них є хоча б фотографiя документiв або їхня електронна версiя. Обробка заявки триває вiд 10 до 30 хвилин. Зараз у нас дуже великий потiк людей, якi звертаються по допомогу. За день приймаємо до 50 заяв на отримання вiдшкодування за пошкоджене житло”, – подiлилась Анна Акопова, заступниця начальника вiддiлу ЦНАП “Правобережний”.
Максимальний розмiр компенсацiї за пошкоджене житло – 200 тис. гривень. Також,  в окремих випадках,  потерпiлi можуть отримати житловий сертифiкат на придбання нової домiвки.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *