У Днiпрi вiдновлять постраждалий вiд “шахеда” будинок

У Днiпрi вiдновлять постраждалий вiд "шахеда" будинок

Днiпро вiдновлюватиме постраждалий будинок по вул. Енеїди, 26. Галина Голубятнiкова – голова ОСББ “Бажова-26”.

“Моя – 72 квартира, дев’ятий поверх. Вона обвалилася на восьмий поверх. Я вижила чудом. Нiчого у мене не залишилось. Нинi тут всi квартири у цих пiд’їздах обстеженi. Уже складають вiдповiднi акти. Ще була комiсiя щодо технiчного стану будинку. Є звiт у 79 сторiнок, де все досконало описано”, – каже жiнка.
“Уже пiдготовлена проєктно-кошторисна документацiя, вона проходить експертизу. Ми сподiваємось, що це триватиме тиждень-пiвтора i до кiнця квiтня уже почнеться встановлення крана. Почнуть демонтаж. Вiдновлювальнi роботи триватимуть вiд пiвроку до року”, – розповiв Владислав Макарець, начальник органiзацiйного вiддiлу департаменту з питань самоорганiзацiї населення Днiпровської мiськради.
За даними технiчного експерта департаменту з питань самоорганiзацiї населення, 4 квартири повнiстю зруйнованi, 4 – в аварiйному станi з вiрогiднiстю обвалення плит перекриття.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, провели у Днiпрi i незалежну експертизу.
“Частина фасаду нависає досi, вона тримається завдяки монолiтному армованому поясу. Служби розберуть восьмий та дев’ятий поверхи. Виконають капiтальний ремонт з сьомого по дев’ятий поверхи. Тому нинi ми не можемо забезпечити перебування людей в аварiйних пiд’їздах”, – розповiв Денис Зезюков, незалежний технiчний експерт.
Тож панi Галина, як i її сусiди, житло винаймають.
“Живу поки в орендованiй квартирi. На це видiлили допомогу. Добре дуже, що нам мiсто виплачує цi грошi, бо можу винаймати житло”, – каже Галина Голубятнiкова.
У Днiпрi за дорученням мiського голови Бориса Фiлатова виплачують матерiальну допомогу мiстянам, якi залишились без житла або в кого воно частково зруйноване внаслiдок ракетних обстрiлiв рф. Це унiкальна допомога в Українi.
Грошi на вирiшення житлово-побутових питань оперативно отримали i мешканцi зруйнованих квартир у будинку по вул. Енеїди, 26.
“Розробили порядок виплати допомоги. Отримують її мешканцi першого та другого пiд’їздiв. Виплати пiшли вже у березнi. Суми матерiальної допомоги такi: за однокiмнатну квартиру власники отримують 9 тис. грн., за двокiмнатну – 13 тис. грн., а за три- чи чотирикiмнатну – 15 тис. грн. Допомога надаватиметься поки тривають ремонти у постраждалому будинку. Усього до нас звернулися за виплатами на вирiшення житлово-побутових питань власники 63 квартир з 72 вiдселених”, – пiдсумувала Iрина Максименко, начальниця управлiння соцiального захисту департаменту соцiальної полiтики Днiпровської мiської ради.
З початку року департамент з питань самоорганiзацiї населення Днiпровської мiськради замiнив вiкна та дверi, пошкодженi внаслiдок ракетних обстрiлiв, у 25 будинках ОСББ та ЖБК. Це 1575 металопластикових виробiв: 1271 вiкно та 304 дверi. Замiна вiдбулась у 644 квартирах, а також у мiсцях загального користування.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *