У Харкiвськiй областi реалiзуються проекти вiдновлення

У Харкiвськiй областi реалiзуються проекти вiдновлення

Вiдновлення логiстики, вiдбудова об’єктiв соцiальної iнфраструктури та захист енергетичної iнфраструктури – це прiоритетнi проекти, якi реалiзує Агентство вiдновлення у Харкiвськiй областi. Про вiдбудову Харкiвщини йшлося на iнвестицiйному форумi Kharkiv: Restart, участь у якому взяв голова Агентства вiдновлення Мустафа Найєм.

З перших днiв пiсля деокупацiї населених пунктiв Харкiвщини Агентство вiдновлення працює над забезпеченням логiстики на пiдконтрольних територiях. Щонайперше розчистили майже 600 км державних дорiг та вулиць мiст Iзюм i Балаклiя. З дорiг прибирали рештки вiйськової та цивiльної технiки, блокпости окупантiв, ремонтували дорожнє покриття та зводили тимчасовi переправи.
Звели 25 тимчасових переправ бiля зруйнованих мостiв i почали вiдбудову стратегiчно важливих споруд – капiтально вiдбудовують 18 мостiв та ремонтують 2. До кiнця року планується розпочати роботи на ще 4 штучних спорудах.
Цього року планується завершити ремонт 4 мостiв, а наступного – 14.
“У прiоритетi – вiдбудова тих мостiв, без яких прифронтова Харкiвська область не може обiйтися. Вiд країн-партнерiв – Чехiї, Норвегiї та Швецiї – отримали для регiону 8 тимчасових мостiв та понтоннi переправи, якi також встановлюємо для вiдновлення логiстики. Агентство також працює над забезпеченням евакуацiйних маршрутiв та тих дорiг, якi ведуть до госпiталiв. У травнi минулого року вiдремонтували дорогу до Барвiнкового, яка через iнтенсивний рух важкої технiки стала майже не проїзною. Але це був єдиний маршрут, яким везли поранених бiйцiв до лiкарнi. До ремонту “швидка” доїжджала до госпiталю за 2,5 години, пiсля – за 1,5 години”, – сказав Мустафа Найєм.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, коштом фонду лiквiдацiї збройної агресiї на Харкiвщинi планують роботи на об’єктi соцiальної iнфраструктури. Наразi тривають тендернi процедури. Очiкувана вартiсть робiт на об’єктах – 45 млн. грн. Агентство вiдновлення значно спростило вимоги до учасникiв тендерiв та розробило єдину методику проведення закупiвель.
Також на Харкiвщинi Агентство вiдновлення будує фортифiкацiйнi споруди з рiзним ступенем захисту електричних пiдстанцiй вiд ракет та дронiв.
У Харкiвськiй областi зруйновано понад 30 тис. об’єктiв, при цьому понад 10 тис. iз житлового фонду. Зруйновано або пошкоджено приблизно третину пiдприємств. Також зруйновано 27 мостiв i шляхопроводiв.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *