У Ягiдному ремонтують житловi будинки

У Ягiдному ремонтують житловi будинки

У селi Ягiдне на Чернiгiвщинi вiдновлюють житло. Бiльше 20 будинкiв наразi ремонтують – будiвельники утеплюють фасади i змiнюють дахи.

Село у березнi 2022 р. було повнiстю окуповане росiйськими вiйськами. У мiсцевiй школi окупанти облаштували штаб, а у пiдвалi утримували майже 370 мешканцiв, серед яких 70 дiтей. Пiд час активної фази бойових дiй в Ягiдному було зруйновано або пошкоджено 101 житловий та 17 багатоквартирних будинкiв (74 квартири).
Одразу пiсля деокупацiї у селi силами волонтерiв та за рахунок мiжнародної допомоги були проведенi першочерговi ремонтнi роботи, аби люди могли заселитися до своїх домiвок. Наразi бiльшiсть мешканцiв села, а це 350 людей, повернулись додому.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, у 2023 р. Ягiдне потрапило до перелiку постраждалих населених пунктiв, якi вiдновлюються в межах експериментального проєкту з комплексної вiдбудови. Його мета – не лише вiдновити все, що зруйнували окупанти, але й створити новий архiтектурний простiр. Частину будинкiв буде модернiзовано там, де необхiдно: будiвлi утеплять, замiнять покрiвлi, вiкна та вхiднi дверi. Село буде оновлене в єдиному дизайн-кодi. В центрi села замiсть знищеного будинку культури буде новий, з бомбосховищем. Школу, де утримували людей, буде перетворено на меморiал.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *