У Ягiдному вiдбудують ще бiльше приватних будинкiв

У Ягiдному вiдбудують ще бiльше приватних будинкiв

Продовжується комплексне вiдновлення Ягiдного: оголосили тендер на вiдбудову ще 21 приватного будинку. Вiдновлення житла – першочергове завдання, тому на цьому етапi зосереджуються саме на ньому. Зараз у Ягiдному живе близько 350 людей. Для них збудують 9 житлових будинкiв та капiтально вiдремонтують 117 у єдиному дизайн-кодi села. За проєктом вiдбудови, будинки будуть не лише реконструйованi, а й термомодернiзованi. Будiвельники замiнять вiкна та вхiднi дверi, утеплять фасади, влаштують покрiвлi i встановлять паркани.

У жовтнi Агентство вiдновлення провело тендери на ремонт 16 багатоквартирних будинкiв по вулицi Дружби та Лiсовiй. Поки що триває оформлення документiв та узгодження договiрних цiн. Пiсля пiдписання договорiв з пiдрядниками розпочнуться роботи. Наприкiнцi жовтня оголосили першi торги на вiдбудову 20 iндивiдуальних будинкiв. Наразi – процес квалiфiкацiї переможцiв. Ще один тендер на ремонт 17 iндивiдуальних будинкiв оголосили на початку листопада – проходить аукцiон.
Ягiдне, яке знаходиться за 15 км вiд Чернiгова, впродовж березня минулого року було повнiстю окуповане росiйськими вiйськами. Майже усi будiвлi в селi – зруйнували або пошкодили.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, у квiтнi Ягiдне було включене до перелiку постраждалих населених пунктiв, якi вiдновимо в межах експериментального проєкту.
13 червня тут провели першi консультацiї з мешканцями, пiсля чого Агентство вiдновлення та проєктна компанiя “АIММ” презентували концепцiю вiдбудови. 10 липня у селi пройшли громадськi слухання: люди змогли вибрати рiзнi варiанти нового дизайн-коду та заповнили анкети, де вказали пошкодження свого майна i бажанi варiанти його вигляду пiсля вiдбудови.
Трохи згодом також оновлять транспортно-пiшохiдну мережу, зроблять реконструкцiю вулиць, влаштують нове покриття дорiг, зовнiшнє освiтлення, проведуть iнтернет. Планується облаштування зупинки громадського транспорту та парковки, урбан-парку i спортивного майданчика. Крiм цього в селi облаштують бювет iз питною водою
А на мiсцi школи буде меморiальний комплекс.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *