У житло для молодих сiмей iнвестують 1 млрд. грн.

У житло для молодих сiмей iнвестують 1 млрд. грн.

Кабiнет мiнiстрiв вирiшив продовжити державну програму забезпечення молодi житлом до 2026 р. Про це повiдомив прем’єр-мiнiстр Денис Шмигаль пiд час засiдання Кабмiну.

“Ще одна сфера, яку ми пiдтримуємо i яка має важливе економiчне та соцiальне значення, – це житлове будiвництво. Сьогоднi уряд продовжить до 2026 р. державну програму забезпечення молодi житлом”, – сказав Шмигаль.
У будiвництво житла у рамках програми буде iнвестовано понад 1 млрд. грн. Програма передбачає спiвфiнансування з боку мiсцевих бюджетiв, i громади мають активно використовувати цю можливiсть, повiдомляє Liga.
“Ми очiкуємо, що мiсцева влада набагато активнiше долучиться, адже як нiхто має бути зацiкавлена у тому, щоб молодi родини жили та працювали саме в їхнiй громадi”, – зазначив прем’єр-мiнiстр.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, також уряд врегулює питання використання коштiв для того, аби люди могли почати користуватися сертифiкатами за знищене житло, якi видають у межах програми “єВiдновлення”.
“З Фонду лiквiдацiї наслiдкiв збройної агресiї передбачено 2,5 млрд. грн. на компенсацiйнi сертифiкати. Тисячi українцiв зможуть придбати нове житло на замiну того, що повнiстю знищили росiйськi терористи. Ми даємо справедливу компенсацiю й одночасно стимулюємо будiвельну галузь нашої економiки”, – додав Шмигаль.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *