У львiвськiй громадi з’являться новi зеленi зони

У львiвськiй громадi з'являться новi зеленi зони

У Брюховичах та Рудно з’являться новi зеленi зони. Рiшення про створення скверiв затвердили на пленарному засiданнi мiськради. Про це повiдомили в управлiннi адмiнiстрування та розвитку громад ЛМР.

Так, у Рудно новий сквер буде по сусiдству iз заказником мiсцевого значення “Лiсопарк Рудно”. Пiд час iнвентаризацiї цiєї територiї з’ясувалося, що 30 соток поблизу заказника – комунальнi землi. Тож тепер громада матиме у своєму користуваннi ще одну зелену зону. Нею опiкуватиметься ДП “Скнилiв-парк”. За рiшенням сесiї, це пiдприємство має виготовити проєкт землеустрою щодо вiдведення земельної дiлянки орiєнтовною площею 0,3041 га.
“Також зроблено важливi кроки щодо збереження у Брюховичах земельної дiлянки вiд забудови та створення там скверу. Йдеться про дiлянку у центральнiй частинi селища на вулицi Львiвськiй поряд з храмом Св. Терези вiд Дитяти Iсуса, яке мiсцеве ОСББ хоче забудувати. Аби цього не допустити, мешканцi створили та пiдписали електронну петицiю. На сесiї депутати пiдтримали петицiю мешканцiв Брюховичiв. Тож у 30-денний термiн управлiння земельних ресурсiв та Шевченкiвська районна адмiнiстрацiя мають розробити дорожню карту реалiзацiї петицiї за участi автора та скерувати її на розгляд та затвердження вiдповiдним депутатським комiсiям”, – зазначили в управлiннi адмiнiстрування та розвитку громад ЛМР.
Крiм того, статус скверу отримала зелена зона у Брюховичах, що на вул. Незалежностi України – вул. Дитячiй. Новим сквером пам’ятi воїнiв добровольчих формувань опiкуватиметься ЛКП “Зелений Львiв”, яке отримало цю дiлянку площею 1,43 га в постiйне користування. Ще до присвоєння статусу балансоутримувача комунальники почали прибирати цю територiю: почистили вiд порослi, аварiйних гiлок, прорiдили кущi. У День українського добровольця тут вже встановили iнформацiйну таблицю та висадили дерева.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, на територiї львiвської громади є 136 скверiв та 42 парки.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *