У Львовi почали будувати соцiальне житло для ВПО

У Львовi почали будувати соцiальне житло для ВПО

У Львовi на вулицi Миколайчука розпочали будiвництво першого з восьми будинкiв, де будуть проживати пораненi внутрiшньо перемiщенi особи, якi проходять реабiлiтацiю. Загалом для 700 осiб тут зведуть 8 будинкiв, у яких зможуть мешкати люди, що потребують реабiлiтацiї. У межах проєкту в будинках передбачено одно-, дво- та трикiмнатнi кампуси, аби люди мали змогу мешкати тут разом зi своєю сiм’єю.

Проєкт будiвництва соцiального житла реалiзовується Львiвською мiською радою за фiнансування European Union in Ukraine. Європейська комiсiя видiлила на це 19,5 млн. євро грантових коштiв.
Команда Представництва Європейського Союзу в Українi – Клое Аллiо, Андрiй Бандура та Станiслав Тошков – вiдвiдала об’єкт будiвництва, поспiлкувалась з представниками генпiдрядника та керiвниками проєкту “Будiвництво житлових будинкiв для розмiщення ВПО у м. Львiв”.
“Ми радi бачити, що роботи в межах проєкту продовжуються. Це дозволить задовольнити найбiльш нагальнi потреби в житлi для поранених українцiв, якi проходять реабiлiтацiю. Ми з нетерпiнням чекаємо на продовження нашої плiдної спiвпрацi з мунiципальною командою”, – вiдзначила Клое Аллiо, керiвниця вiддiлу “Економiчна спiвпраця, енергетика, iнфраструктура та довкiлля” Представництва ЄС в Українi.
Отримавши всi дозвiльнi документи на старт будiвництва, мiсто одразу розпочало роботи. Будiвельники взялися за риття котловану. На початку листопада компанiю ТОВ “Будiвельна компанiя “Прогресбуд”” обрали генпiдрядником, що будуватиме соцiальне житло.
“Перший будинок має бути споруджено до травня наступного року. Ми перебуваємо у постiйнiй комунiкацiї з європейськими колегами, щоб були дотриманi всi норми та правила, ранiше зазначенi нашими партнерами. Наголошуємо на тому, що цi будинки будуть повнiстю iнклюзивнi, щоб маломобiльнi люди могли комфортно проживати i проходити реабiлiтацiю у центрi Unbroken, який знаходиться одразу бiля об’єкту будiвництва”, – зазначив Юрiй Телiпський, директор ЛКП “Львiвське мiжмiське бюро технiчної iнвентаризацiї”.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, команда Представництва ЄС також зустрiлася з мером мiста та мунiципальною командою, яка реалiзовує проєкт у Львовi. Вони обговорили питання розвитку проєкту та подальшої спiвпрацi.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *