У Львовi постелили вже 382 кв. м дорiжок доступностi

У Львовi постелили вже 382 кв. м дорiжок доступностi

На пл. Ринок у Львовi продовжують роботи з облаштування “дорiжок доступностi”, якi розпочали минулого року. Автентичну брукiвку, яка є на пл. Ринок, демонтовують, шлiфують i встановлюють назад. Зараз роботи тривають на дiлянцi з правого боку вiд головного входу в мiську Ратушу, бiля фонтану “Нептун”.

“Роботи з облаштування дорiжок доступностi на пл. Ринок розпочалися у жовтнi 2023 р. з перехрестя з вул. Сербською. Звiдси перезамостили шлiфованою брукiвкою перехiд на пл. Ринок i зробили дорiжку в напрямку до Ратушi. Також облаштували прохiд зi сторони вул. Галицької. Загалом минулого року облаштували дорiжки площею 326 кв. м. Далi роботи були зупиненi у зв’язку з настанням холодiв. На початку цього року, оскiльки погоднi умови дозволяли, ми вiдновили робити. Спочатку зробили невеличку дiлянку площею 56 кв. м i зараз працюємо на трохи бiльшiй дiлянцi – праворуч вiд головного входу в Ратушу, бiля фонтану “Нептун”. Тут площа робiт становитиме 77 кв. м. Пiсля завершення цiєї дiлянки плануємо розпочати демонтаж i шлiфування брукiвки вже перед головним входом у мерiю. Тут площа робiт становитиме орiєнтовно 300 кв. м”, – пояснили у Галицькiй районнiй адмiнiстрацiї.
Комунальники працюють вiдповiдно до схеми, розробленої управлiнням архiтектури та урбанiстики Львiвської мiської ради. Проєкт передбачає облаштування дорiжок доступностi на площi Ринок. Пiсля проведення усiх робiт дорiжки будуть розташованi без розривiв по всiй площi включно з переходами через трамвайнi колiї та безбар’єрним входом у мiську Ратушу.
На їх облаштування залучають цiльовi кошти українських та мiжнародних партнерiв. Вони передбаченi виключно на програму забезпечення iнклюзивностi.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, переформатування площi Ринок для потреб маломобiльних – це лише частина великого комплексу робiт з доступностi, якi проводять у мiстi. Йдеться про забезпечення iнклюзивностi рiзних закладiв: комерцiйних, мiських комунальних i державних. Важливо, що iнклюзивнiсть має бути не лише зовнi, а й всерединi закладiв, в тому числi, щоби люди на крiслах колiсних могли скористатися, наприклад, доступним санвузлом у ресторанi.
За даними управлiння соцзахисту Львiвської мiської ради, 5,6% жителiв львiвської громади, тобто 47500, офiцiйно є особами з iнвалiднiстю. Окрiм цього, у мiстi лiкується багато вiйськових, якi потребують безбар’єрного середовища i якi не входять в цю офiцiйну статистику. Через вiйну, розпочату росiєю, кiлькiсть людей, для яких важливо мати доступне середовище, щодня збiльшується.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *