У Львовi знову будуть реставрувати iсторичнi вiкна та брами

У Львовi знову будуть реставрувати iсторичнi вiкна та брами

У Львовi з 1 вересня розпочинають новий набiр заявок вiд мешканцiв для участi в програмi спiвфiнансування оновлення iсторичних вiкон i брам. Учасники можуть подати заявку, якщо їхнiй будинок розташований у межах iсторичного ареалу Львова, а його вiк – не менше 80 рокiв.

“Заявки слiд подавати через Центри надання адмiнiстративних послуг винятково у днi з 1 по 15 вересня. Цьогорiч ми не робимо жодних обмежень, а доповнюємо перелiк новими заявками на реставрацiю, якi будемо опрацьовувати у найближчi роки”, – розповiв директор ЛКП “Бюро спадщини” Павло Богайчик.
При реставрацiї брам 70% вартостi робiт будуть оплаченi з мiського бюджету, 30% сплачують мешканцi. При вiдновленнi вiкон 60% сплатить мiсто i 40% – мешканцi. А при замiнi пластикових вiкон дерев’яними частка спiвфiнансування становить 50% на 50%.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, програма спiвфiнансування оновлення iсторичних вiкон i брам дiє з 2018 р. Вiдтодi i включно з 2022 р. у Львовi вiдреставрували 180 брам та 150 вiкон i балконних дверей.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *