У перших будинках Посад-Покровського розпочали зводити стiни

У перших будинках Посад-Покровського розпочали зводити стiни

У селi Посад-Покровське Херсонської областi триває будiвництво перших п’яти будинкiв на центральнiй вулицi Дєдуха площею 70 кв. м. Наразi закладено фундамент пiд спорудження двох будинкiв, а ще в трьох будiвельники зводять стiни. Роботи в цих будинках мають бути завершенi до кiнця року, щоб мешканцi змогли в них заселитися.

Житло – це перше, що вiдбудують у Посад-Покровському. Нещодавно Агентство вiдновлення оголосило тендери на будiвництво 76 житлових будинкiв. Усього на першому етапi закладають вiдновлення 120 будинкiв площею вiд 50 до 140 кв. м. Також проводяться тендери на реконструкцiю систем електро- та газопостачання, вулично-дорожньої мережi.
Посад-Покровське опинилося в епiцентрi бойових дiй з початком повномасштабної вiйни i 9 мiсяцiв перебувало на лiнiї вогню. Через щоденнi обстрiли усiма можливими видами зброї знищено понад тисячу будiвель – житлових будинкiв та соцiальної iнфраструктури.
У квiтнi село було включене до перелiку перших шести постраждалих населених пунктiв, якi будуть вiдновленi в межах пiлотного проекту реставрацiї. Концепцiю розробило авторитетне архiтектурне бюро archimatika. Їхнiй проект пропонує повернути селу автентичний образ, запровадивши дизайн-код.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, за проектом передбачена комплексна вiдбудова: спорудження самих житлових будинкiв та господарських будiвель. Також буде виконано внутрiшнє оздоблення, щоб будинки були готовi до заселення, благоустрiй територiї, пiдключення до мереж комунiкацiй.
У подальшому планується спорудження школи, дитячого садка, будинку сiльської ради. Крiм того, буде створено Центр безпеки, де працюватимуть полiцейськi, швидка допомога та пожежна станцiя.
Щоб узяти участь у проектi вiдновлення, господарi житла мають надати перелiк пiдтверджувальних документiв на право власностi.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *